Partizan: A sad - Juriš na Kup!

Đukić: Imamo šansu da sezonu učinimo uspešnom! Trener Partizana Miroslav Đukić izjavio je da će crno-beli ukoliko osvoje Kup Srbije u sredu protiv Mladosti iz Lučana učiniti sezonu uspešnom.  U sredu u Surdulici Partizan i lučanska Mladost bore se za trofej u nacionalnom kupu. Đukić najavljuje ofanzivu igru od prvog minuta. "Ako osvojimo kup sezona će biti odlična", kažu on i Vulićević.

Fudbal 21.05.2018 | 20:15
Partizan: A sad - Juriš na Kup!
Cela sezona stala je u 90 minuta. Partizan je imao odličan evropski put, ali je gorak ukus ostao zbog gubitka titule i to prilično ubedljivo.

Ipak, crno-beli mogu do trofeja, tačnije mogu da odbrane pehar u Kupu Srbije i prema rečima predstavnika crno-belih oni su na to spremni. Partizan ima priliku da prvi put u istoriji osvoji tri kupa zaredom.

Uoči finalne utakmice u Kupu Srbije u Surdulici u sredu, 23. maja od 19 časova (direktan prenos TV Arena sport 1), trener Partizana Miroslav Đukić i kapiten Miroslav Vulićević, najavljuju ofanzivnu igru od prvog minuta i dodaju da bi osvajanjem trofeja sezona bila "odlična".

"Svi smo svesni važnosti utakmice. Ulazimo sa velikim ambicijama i željama da osvojimo takmičenje, jer bismo tako zaokružili odličnu sezonu. Protiv nas je ekipa Mladosti sa kojom smo imali mnogo problema u oba meča. Očekuje nas težak posao, ali ćemo od prvog minuta jurišati na kup. Pokušaćemo da ispišemo istoriju, imamo veliku priliku, ali ćemo morati mnogo da se preznojimo do njega", rekao je Đukić na konferenciji za novinare.

Đukić je ponovio da bi osvajanjem trofeja sezona bila učinjena odličnom.

"Sezona jeste bila turbulentna. Ali, igranje u Evropi je bilo odlilčno, sad imamo priliku da osvojimo trofej u kupu, u ligi smo zauzeli drugu poziciju. Dakle, ako osvojimo kup - odlična sezona".

Upitan za teren, dimenzije i stanje, Đukić je odgovorio: "Nema kukanja, moraćemo da se prilagodimo. Nema izgovora, idemo na pobedu od prvog minuta".

O tome što se finale igra u Surdulici:

"Nismo dobili objašnjenje zašto se igra u Surdulici. Ja zaključujem da je to da bi se favorizovale manje sredine i da se fudbal tamo popularizuje. Super ako je to ideja, ali onda toj ideji onda treba dati kontinuitet. Dakle, svaje godine da se igra u manjim sredinama. Videćemo već sledeće godine godine da li postoji kontinuitet ili je to bilo zbog nečega".

A penali?

"Vežbaćemo ih", odgovorio je Đukić.

Miroslav Vulićević je već 4,5 godine u Partizanu i ima 4 trofeja. Želi novi:

"Nemam ništa protiv da se završi kao prošle godine. Očekuje nas teških 90 minuta. Potrudićemo se da ne bude iznenađenja, a Lučanci, naravno, imaju pravo da se nadaju i da se bore, stigli su do kraja. Lučanci imaju ekipu za plej-of, zadali su nam mnogo problema. Naša ekipa ima snage i motiva za još 90 minuta i da ovu sezonu završimo, po meni, uspešnu".

Upitan da li su se on i prvi kapiten Saša Ilić dogovorili ko će da podigne pehar, ako ga Partizan osvoji, Vulićević je u šali odgovorio: "Dogovorili smo se odavno - ja idem na konferencije za novinare, a on diže trofeje. Sale je taj koji naređuje. Prošle godine se lepo završilo, nadam se i ove. Ja ću da nastavim da obavljam taj 'prljavi deo posla'".

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar