Списак Шпанаца за СП: Лопетеги ријешио посљедњу дилему!

Монреал велико изненађење! Пуца на свакој позицији, Фурија зрела за повратак на трон! Коначни списак играча за Мундијал у Русији. . .  Бруталан списак отписаних! Ни Бразил, ни Француска - Шпанија има највише добрих фудбалера на свету! Погледајте какви све играчи нису успели да уђу на списак од 23 репрезентативца Црвене фурије за Мундијал.

Фудбал 23.05.2018 | 12:00
Списак Шпанаца за СП: Лопетеги ријешио посљедњу дилему!
Прво је гумицом обрисао Алвара Морату и Витола. Објективно, промена клуба у мундијалској години није се испоставила као мудар потез. А онда је Ђулен Лопетеги разрешио и последњу дилему. У троуглу Цезар Аспиликуета, Маркос Алонсо, Марк Бартра требало је да један испадне. На крају су испала двојица. Неочекивано је у конкуренцију упао Арсеанов Наћо Монреал?! Бартра и Алонсо су остали кратких рукава.Алонсо већ други пут. Постаје све јасније да га добар део земље заиста не жели у националном тиму због давнашње саобраћајне несреће у којој је једна девојка изгубила живот.

А ко је још остало без места у авиону за Русију? Ајсер Иљараменди рецимо, док је шансу добио његов саиграч из Реал Сосиједада Алваро Одриозола. Остао је Лопетеги при идеји да на Светско првенство води осморицу дефанзиваца што је у Шпанији последњи пут радио још Луис Арагонес на Европском првенству 2008. године. Пуну деценију Шпанци су потом фаворизовали офанзивне играче наспрам дефанзиваца. Али данас само тројица нападача. Деветорица у одбрани. Можда је Лопетеги извукао лекције из бразилског Бродолома пре четири године? Можда је схватио да нема великог успеха без чврсте одбране. Уосталом, ни Фурија се није прославила на два последња велика турнира.

Сада ће имати прилику да се искупи. Страшан ће тим Лопетеги водити у Русији. Толико страшан да супротно прогнозама наших одстера који су их прогласили за четврте фаворите, ми Шпанце сврставамо у најужи круг кандидата за трон. Одмах ту уз Бразилце и Немце.

Имаће додуше и једну отежавајућу околност. Добар део екипе долази из Реала. Серхија Рамоса, Наћа,Данија Карвахала, па Иска, Лукаса Васкеза и Марка Асенсија тек чека финале Лиге шампиона. После тога и мали одмор. Због тога ће Лопетеги комплетну екипу на располагању имати тек почетком јуна. До тада ће "резервисти" попуњавати рупе на тренинзима. Што би све могло и да утиче на стартну поставу, барем на почетку Мундијала. 

Има ту места да се бира. Ако није Иско, онда је Коке, ако не Асенсио, ту је Јаго Аспас... 

Бразилски селектор Тите је морао да отпише гомилу сјајних играча правећи коначни списак за Мундијал. Озбиљна имена је прецртао и француски стратег Дидије Дешан. Али нико нема таква имена која су отпала са списка за Русију као што то има Шпанија.

Шпанци могу да скоцкају буквално цела два тима отписаних рерпрезентативавца и да ти тимови буду конкурентни за пролаз групе у Русији. Чак бисмо се кладили да би ове екипе прошле групу...

Да кренемо од првих прекобројних. Од оних који по селекторском рангу припадају Ц тиму ако оних 23 смтрамо члановима А и Б тимова.  Отпао је један од најскупљих нападача света Алваро Мората, један од најбољих левих бекова у Европи Маркос Алонсо, најскупљи штопер у историји шпанског фудбала ИњигоМартинез, Бајернов универзални војник Хави Мартинез, Челсијев тандем Фабрегас - Педро, затим стандардни Атлетикови првотимци Витоло и Хуанфран, па Марк Бартра који игра фудбал живота у Бетису... На голу би биоСерхио Рико из Севиље.

Потом долазимо и до Д  тима. На голу Серхио Асенхо, бековски парБељерин - Гаја које траже многи велики клубови у Европи, Наполијев командант одбране Раул Албиол, одлични Љоренте из Реал Сосиједада, па његов саиграч Асијер Иљараменди, па Андер Ерер, Барсин Серђи Роберто и у нападу сјајни трилинг из Серије А: Сусо -  Луис Алберто - Каљехон.

А ако вам је занимљиво можете да правите јопш тимова. Ево неколико предлога... Голман Кико Касиља (Реал Мадрид), дефанзивци Алекс Грималдо(Бенфика), Алберто Морено (Ливерпул), Хуан Бернат (Бајерн), Јури Берчиче(ПСЖ), Арон (Еспањол), Марио Гашпар (Виљареал), везисти Пабло Форналс, Родрии Бруно Соријано (сви Виљареал), Денис Суарез (Барселона), Дани Себаљос и Фабијан Руиз (Бетис), Џонатан Вијеира (Пекинг), Борха Валеро (Интер), нападачи Ђерар Морено (Еспањол), Фернандо Љоренте (Тотенхем),Пако Алкасер (Барселона), Ђерар Деулофеу (Вотфорд), Санти Мина (Валенсија), Микел Ојарзабал (Реал Сосиједад)...

САСТАВ ТИМА

ГОЛМАНИ: Давид Де Хеа (Манчестер јунајтед), Пепе Рејна (Наполи), Кепа (Атлетик Билбао);

ОДБРАНА: Дани Карвахал (Реал Мадрид), Алваро Одриозола (Реал Сосиједад), Серхио Рамос (Реал Мадрид), Ђерар Пике (Барселона), Наћо (Реал Мадрид), Цезар Аспиликуета (Челси), Ђорди Алба (Барселона), Наћо Монреал (Арсенал);

ВЕЗНИ РЕД: Коке (Атлетико Мадрид), Саул Њигез (Атлетико Мадрид), Тијаго Алкантара (Бајерн Минхен), Серђу Бускетс (Барселона), Давид Силва (Манчестер Сити), Андрес Инијеста (Барселона), Лукас Васкез (Реал Мадрид), Иско (Реал Мадрид), Марко Асенсио (Реал Мадрид);

НАПАДАЧИ: Јаго Аспас (Селта), Дијего Коста (Атлетико Мадрид), Родриго Морено (Валенсија).

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар