Spisak Španaca za SP: Lopetegi riješio posljednju dilemu!

Monreal veliko iznenađenje! Puca na svakoj poziciji, Furija zrela za povratak na tron! Konačni spisak igrača za Mundijal u Rusiji. . .  Brutalan spisak otpisanih! Ni Brazil, ni Francuska - Španija ima najviše dobrih fudbalera na svetu! Pogledajte kakvi sve igrači nisu uspeli da uđu na spisak od 23 reprezentativca Crvene furije za Mundijal.

Fudbal 23.05.2018 | 12:00
Spisak Španaca za SP: Lopetegi riješio posljednju dilemu!
Prvo je gumicom obrisao Alvara Moratu i Vitola. Objektivno, promena kluba u mundijalskoj godini nije se ispostavila kao mudar potez. A onda je Đulen Lopetegi razrešio i poslednju dilemu. U trouglu Cezar Aspilikueta, Markos Alonso, Mark Bartra trebalo je da jedan ispadne. Na kraju su ispala dvojica. Neočekivano je u konkurenciju upao Arseanov Naćo Monreal?! Bartra i Alonso su ostali kratkih rukava.Alonso već drugi put. Postaje sve jasnije da ga dobar deo zemlje zaista ne želi u nacionalnom timu zbog davnašnje saobraćajne nesreće u kojoj je jedna devojka izgubila život.

A ko je još ostalo bez mesta u avionu za Rusiju? Ajser Iljaramendi recimo, dok je šansu dobio njegov saigrač iz Real Sosijedada Alvaro Odriozola. Ostao je Lopetegi pri ideji da na Svetsko prvenstvo vodi osmoricu defanzivaca što je u Španiji poslednji put radio još Luis Aragones na Evropskom prvenstvu 2008. godine. Punu deceniju Španci su potom favorizovali ofanzivne igrače naspram defanzivaca. Ali danas samo trojica napadača. Devetorica u odbrani. Možda je Lopetegi izvukao lekcije iz brazilskog Brodoloma pre četiri godine? Možda je shvatio da nema velikog uspeha bez čvrste odbrane. Uostalom, ni Furija se nije proslavila na dva poslednja velika turnira.

Sada će imati priliku da se iskupi. Strašan će tim Lopetegi voditi u Rusiji. Toliko strašan da suprotno prognozama naših odstera koji su ih proglasili za četvrte favorite, mi Špance svrstavamo u najuži krug kandidata za tron. Odmah tu uz Brazilce i Nemce.

Imaće doduše i jednu otežavajuću okolnost. Dobar deo ekipe dolazi iz Reala. Serhija Ramosa, Naća,Danija Karvahala, pa Iska, Lukasa Vaskeza i Marka Asensija tek čeka finale Lige šampiona. Posle toga i mali odmor. Zbog toga će Lopetegi kompletnu ekipu na raspolaganju imati tek početkom juna. Do tada će "rezervisti" popunjavati rupe na treninzima. Što bi sve moglo i da utiče na startnu postavu, barem na početku Mundijala. 

Ima tu mesta da se bira. Ako nije Isko, onda je Koke, ako ne Asensio, tu je Jago Aspas... 

Brazilski selektor Tite je morao da otpiše gomilu sjajnih igrača praveći konačni spisak za Mundijal. Ozbiljna imena je precrtao i francuski strateg Didije Dešan. Ali niko nema takva imena koja su otpala sa spiska za Rusiju kao što to ima Španija.

Španci mogu da skockaju bukvalno cela dva tima otpisanih rerprezentativavca i da ti timovi budu konkurentni za prolaz grupe u Rusiji. Čak bismo se kladili da bi ove ekipe prošle grupu...

Da krenemo od prvih prekobrojnih. Od onih koji po selektorskom rangu pripadaju C timu ako onih 23 smtramo članovima A i B timova.  Otpao je jedan od najskupljih napadača sveta Alvaro Morata, jedan od najboljih levih bekova u Evropi Markos Alonso, najskuplji štoper u istoriji španskog fudbala InjigoMartinez, Bajernov univerzalni vojnik Havi Martinez, Čelsijev tandem Fabregas - Pedro, zatim standardni Atletikovi prvotimci Vitolo i Huanfran, pa Mark Bartra koji igra fudbal života u Betisu... Na golu bi bioSerhio Riko iz Sevilje.

Potom dolazimo i do D  tima. Na golu Serhio Asenho, bekovski parBeljerin - Gaja koje traže mnogi veliki klubovi u Evropi, Napolijev komandant odbrane Raul Albiol, odlični Ljorente iz Real Sosijedada, pa njegov saigrač Asijer Iljaramendi, pa Ander Erer, Barsin Serđi Roberto i u napadu sjajni triling iz Serije A: Suso -  Luis Alberto - Kaljehon.

A ako vam je zanimljivo možete da pravite jopš timova. Evo nekoliko predloga... Golman Kiko Kasilja (Real Madrid), defanzivci Aleks Grimaldo(Benfika), Alberto Moreno (Liverpul), Huan Bernat (Bajern), Juri Berčiče(PSŽ), Aron (Espanjol), Mario Gašpar (Viljareal), vezisti Pablo Fornals, Rodrii Bruno Sorijano (svi Viljareal), Denis Suarez (Barselona), Dani Sebaljos i Fabijan Ruiz (Betis), Džonatan Vijeira (Peking), Borha Valero (Inter), napadači Đerar Moreno (Espanjol), Fernando Ljorente (Totenhem),Pako Alkaser (Barselona), Đerar Deulofeu (Votford), Santi Mina (Valensija), Mikel Ojarzabal (Real Sosijedad)...

SASTAV TIMA

GOLMANI: David De Hea (Mančester junajted), Pepe Rejna (Napoli), Kepa (Atletik Bilbao);

ODBRANA: Dani Karvahal (Real Madrid), Alvaro Odriozola (Real Sosijedad), Serhio Ramos (Real Madrid), Đerar Pike (Barselona), Naćo (Real Madrid), Cezar Aspilikueta (Čelsi), Đordi Alba (Barselona), Naćo Monreal (Arsenal);

VEZNI RED: Koke (Atletiko Madrid), Saul Njigez (Atletiko Madrid), Tijago Alkantara (Bajern Minhen), Serđu Buskets (Barselona), David Silva (Mančester Siti), Andres Inijesta (Barselona), Lukas Vaskez (Real Madrid), Isko (Real Madrid), Marko Asensio (Real Madrid);

NAPADAČI: Jago Aspas (Selta), Dijego Kosta (Atletiko Madrid), Rodrigo Moreno (Valensija).

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar