Икарди испао са списка! И још 11 Аргентинаца!

Сампаоли скратио списак на коначних 23. . .

Фудбал 21.05.2018 | 19:15
Икарди испао са списка! И још 11 Аргентинаца!
Још није званично, али сви аргентински медији имају исту информацију: Мауро Икарди није на коначном списку од 23 играча који путују на Мундијал!

Селектор Хорхе Сампаоли ће вечерас објавити коначну листу, али она је већ процурила у јавност и на њој нема Икардијевог имена. Сампаоли је синоћ пресекао да са ширег списка одстрани 12 играча, а Икардију није помогла ни чињеница да је завршио сезону као први стрелац Серије А. Анимозитет у свлачионици према њему је очигледно превелики да му не би помогло ни 100 голова у сезони. Неки људски квалитети су очигледно били битнији од фудбалских за састваљање Сампаолијевог списка...

Поред Икардија, отпао је Ромин Дијеги Пероти који је у паду форме у другом делу сезоне. Борбу за трећег голмана је добио сјајни Франко Армани из Ривера, а испао је до сада редовни НахуелГузман. У одбрани се међу 23 захваљујући доброј форми увукао Кристијан Ансалди, а отпали су Фунес Мори и Пецела. Нема ниједног Переза из локалних великана Боке и Ривера, али се тако нешто и очекивало. Изненађење је да је прецртан Леандро Паредес. У жестокој конкуренцији није успео да се избори ни млади Лаутаро Мартинез који стиже у Интер...

Отпали су: Нахуел Гузман (Тигрес), Рамиро Фунес Мори (Евертон), Херман Пецела (Фиорентина), Енцо Перез (Ривер Плејт), Пабло Перез (Бока Јуниорс), Леандро Паредес (Зенит), Гвидо Пизаро (Севиља), Родриго Батаља (Спортинг Лисабон), Рикардо Сентурион (Расинг), Мауро Икарди (Интер), Лаутаро Мартинез (Расинг), Дијего Пероти (Рома).

СПИСАК ЗА МУНДИЈАЛ

ГОЛМАНИ: Серхио Ромеро (Манчестер Јунајтед), Вилфредо Кабаљеро (Челси), Франко Армани (Ривер Плејт).

ОДБРАНА: Габријел Меркадо (Севиља), Николас Отаменди (Манчестер Сити), Хавијер Маскерано (Хебеј), Федерико Фацио (Рома), Маркос Рохо (Манчестер Јунајтед), Николас Таљафико (Ајакс), Кристијан Ансалди (Торино).

ВЕЗНИ РЕД: Едуардо Салвио (Бенфика), Маркос Акуња (Спортинг Лисабон), Лукас Биља (Милан), Евер Банега (Севиља), Ђовани Ло Селсо (ПСЖ), Мануел Лансини (Вест Хем), Анхел Ди Марија (ПСЖ), Максимилијано Меса (Индепендијенте).

НАПАД: Пауло Дибала (Јувентус), Сергио Агуеро (Манчестер Сити), Гонзало Игуаин (Јувентус), Лионел Меси (Барселона), Кристијан Павон (Бока Јуниорс).

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар