Капитен Фенера: Опет исти судија и слатки дечко!

Једини кошаркаш ког Обрадовић није уводио у игру довео је у питање част италијанског судије Ламонике и питао због чега Дончић има "имунитет".

Кошарка 21.05.2018 | 16:45
Капитен Фенера: Опет исти судија и слатки дечко!
Капитен Фенербахчеа и једини кошаркаш којег Жељко Обрадовић није уводио у игру током финала Фајнал фора Евролиге у Београду, Мелих Махметолу, довео је у питање част италијанског арбитра Луиђија Ламонике после пораза од Реал Мадрида и губитка титуле првака континента.

Махтемтолу је у изјави за Фенерову клупску телевизију говорио и о Ламоникином критеријуму и о заштити коју је добио МВП сезоне и Ф4 турнира, Реалов тинејџер Лука Дончић.

"Тужни смо. Личило је на утакмицу у Берлину. Правили смо грешке, али је и Реал Мадрид заиста јак тим", рекао је Махметолу за Фенербахче ТВ.

"Али, морам нешто да кажем...", надовезао се.

"Исти судија из Берлина понављао је грешке и овог пута. Не знам шта бих на то рекао... Постоји слатки и дивни момак у другом тиму. Поштујемо га, он је заиста добар кошаркаш. Надам се да ће бити чак и бољи, али не разумем 'имунитет' који је добио. Поново исте грешке истог судије. Све је то јако тешко за нас да прихватимо", рекао је Махметолу.

Иако није изговорио ни Ламоникино, ни Дончићево презиме, само је Италијан судио оба финална меча у којима је Фенербахче губио, док заиста није тешко закључити да слатки и дивни момак из другог тима није, рецимо, Руди Фернандез.

Ламоника је био на терену пре две године у Берлину, где је ЦСКА после продужетака победио Фенербахче. У "Београдској арени" над Дончићем је "свирано" седам прекршаја, убацио је осам од десет слободних бацања и више од половине поена (15) постигао са линије пенала.

Поред тога, постојала је и једна ситуација у финишу меча (недуго након што је неспортска лична досуђена Јану Веселом) када Ламоника, Борис Рижик из Украјине и Олег Латисевс из Летоније нису истом мером казнили јак Дончићев фаул на другој страни.

"Поносан сам што сам капитен овог тима. Ми смо фантастични клуб. Имамо невероватне навијаче и играче. Хвала свима. Хвала нашим навијачима на невероватној подршци. Снажан сам тим са снажним карактером. Желимо да завршимо сезону на најбољи начин, чека нас домаћа лига. Желимо да будемо шампиони, нека нас прати срећа", рекао је Махметолу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар