Kapiten Fenera: Opet isti sudija i slatki dečko!

Jedini košarkaš kog Obradović nije uvodio u igru doveo je u pitanje čast italijanskog sudije Lamonike i pitao zbog čega Dončić ima "imunitet".

Košarka 21.05.2018 | 16:45
Kapiten Fenera: Opet isti sudija i slatki dečko!
Kapiten Fenerbahčea i jedini košarkaš kojeg Željko Obradović nije uvodio u igru tokom finala Fajnal fora Evrolige u Beogradu, Melih Mahmetolu, doveo je u pitanje čast italijanskog arbitra Luiđija Lamonike posle poraza od Real Madrida i gubitka titule prvaka kontinenta.

Mahtemtolu je u izjavi za Fenerovu klupsku televiziju govorio i o Lamonikinom kriterijumu i o zaštiti koju je dobio MVP sezone i F4 turnira, Realov tinejdžer Luka Dončić.

"Tužni smo. Ličilo je na utakmicu u Berlinu. Pravili smo greške, ali je i Real Madrid zaista jak tim", rekao je Mahmetolu za Fenerbahče TV.

"Ali, moram nešto da kažem...", nadovezao se.

"Isti sudija iz Berlina ponavljao je greške i ovog puta. Ne znam šta bih na to rekao... Postoji slatki i divni momak u drugom timu. Poštujemo ga, on je zaista dobar košarkaš. Nadam se da će biti čak i bolji, ali ne razumem 'imunitet' koji je dobio. Ponovo iste greške istog sudije. Sve je to jako teško za nas da prihvatimo", rekao je Mahmetolu.

Iako nije izgovorio ni Lamonikino, ni Dončićevo prezime, samo je Italijan sudio oba finalna meča u kojima je Fenerbahče gubio, dok zaista nije teško zaključiti da slatki i divni momak iz drugog tima nije, recimo, Rudi Fernandez.

Lamonika je bio na terenu pre dve godine u Berlinu, gde je CSKA posle produžetaka pobedio Fenerbahče. U "Beogradskoj areni" nad Dončićem je "svirano" sedam prekršaja, ubacio je osam od deset slobodnih bacanja i više od polovine poena (15) postigao sa linije penala.

Pored toga, postojala je i jedna situacija u finišu meča (nedugo nakon što je nesportska lična dosuđena Janu Veselom) kada Lamonika, Boris Rižik iz Ukrajine i Oleg Latisevs iz Letonije nisu istom merom kaznili jak Dončićev faul na drugoj strani.

"Ponosan sam što sam kapiten ovog tima. Mi smo fantastični klub. Imamo neverovatne navijače i igrače. Hvala svima. Hvala našim navijačima na neverovatnoj podršci. Snažan sam tim sa snažnim karakterom. Želimo da završimo sezonu na najbolji način, čeka nas domaća liga. Želimo da budemo šampioni, neka nas prati sreća", rekao je Mahmetolu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar