Борковић остао први са нових десет бодова!

Српски аутомобилиста Душан Борковић освојио је десет бодова на првој трци у холандском Зандворту и остао на челу у генералном пласману ТЦР Европа шампионата.

Остали спортови 21.05.2018 | 12:30
Борковић остао први са нових десет бодова!
Возач НИС Петрол тима у сарадњи са Таргет цомпетитион тимом у аутомобилу "Хyундаи и30 Н" освојио је пето место у првој трци, а његова екипа је имала рестрикције.

Борковић је сакупио укупно 11 бодова, рачунајући и квалификације, и са 66 поена води у генералном пласману, осам више од другопласираног Асконе.

После три трке ТЦР Европа шампионата Душан Борковић и даље држи прво место у генералном пласману.

Возач НИС Петрол тима је у свом аутомобилу Хyундаи и30 Н на стази Зандворт у Холандији освојио пето место у првој трци и нових 10 бодова.

Успех је тим већи што је Душан, као и остали возачи Хјундаија, био прилично хендикепиран у односу на конкуренцију због превеликих рестрикција на аутомобилу, које су ступиле на снагу овог викенда.

"Нисам одушевљен. Добро сам стартовао и могао сам на другу позицију, али сам на самом старту добио ударац отпозади и имам среће што сам уопште спасао ауто. Оно што је добро је да сам био најбољи од свих седам Хјундаија. Нико од њих није могао да прати мој ритам. Са овим балансом перформанси ауто је много спорији и има мање снаге, што се осетило на ових 97.5 одсто. Чак три центиметра разлике се осетило у свим кривинама. Надам се да ће се ово променити за следећу трку", рекао је Борковић после трке.

Он је рекао да је имао још проблема.

"На крају ове трке нешто се пушило из мотора, надам се да није ништа озбиљно. Оно што знам сигурно је да ми је пукла полуосовина, што сам осетио и са чиме сам успео да завршим трку. Нека овај викенд прође овако са сакупљањем бодова, надам се да ће се за следећи ове рестрикције нормализовати. Хвала тиму, спонзорима и свим навијачима из моје Србије који су уз мене. Верујем да ћу и сутра моћи да их обрадујем", навео је српски аутомобилиста.

После треће трке у шампионату Борковић води у генералном пласману са 66 бодова, осам више од другопласираног Асконе.

Друга трка у Холандији вози се у понедељак од 14.55.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар