Велико финале Ф4 - Могу ли Калинић и Гудурић да зауставе Луку?!

Кошаркаши Фенербахчеа и Реал Мадрида састаје у се од 20 часова у "Штарк" арени у великом финалу Фајнал фора Евролиге.  Ко ће на врх Европе: Жоц или Реал 10. пут? У Београду се вечерас (20 часова) игра финале Евролиге Фенербахче - Реал Мадрид. Ко осваја пехар? 

Кошарка 20.05.2018 | 13:15
Велико финале Ф4 - Могу ли Калинић и Гудурић да зауставе Луку?!
Жоцова "Ла децима" или Реалова десета титула шампиона Европе? Сазнаћемо око 22.00 када ће уследити велика прослава новог или старог шампиона Европе.

Турски клуб актуелни је шампион Европе и ово им је четврто заредом учешће на завршном турниру, односно треће узастопно велико финале.

Изабраници Жељка Обрадовића покушаће да одбране трон скоро па пред домаћом публиком, пошто се очекује од 10.000 турских навијача у Арени. 

"Очигледно је да сам срећан што трећу годину заредом играмо финале. То значи да имамо потребну стратегију која даје резултате. Прошло лето освојили смо прву титулу и то у Истанбулу и после тога смо причали шта је потребно да имамо и наредне године такмичарски тим који би обезбедио Ф4. Верујем да се сви сећате да смо изгубили три важна играча Богдана Богдановића, Екпеа Јуда и Пера Антића", рекао је Обрадовић пред овај меча, а потом је и наставио: 

"Али потписали смо неке нове играче, који су показали карактер и показали све што је неопходно да бисмо били у оваквом положају. Играмо против тима који представља историју Европе, против Реал Мадрида који има девет титула. Ово је моменат да честитам Паблу и његовим играчима на свему што су урадили и са свим повредама које су имали. Надам се да ће навијачи уживати".

У саставу Фенербахчеа играју репрезентативци Србије Никола Калинић и Марко Гудурић, који ће покушати да дођу до друге, односно прве титуле шампиона Европе. 

Међутим на другој страни налазе се прошлогодишњи МВП Серхио Љуљ и нови, у суботу проглашени, најкориснији играч Евролиге, 19-годишњи Лука Дончић. Обе екипе играју са великим бројем играча и нема сумње да нас очекује прави спектакл. 

"Поносан сам на своје играче што су се борили од првог меча. А сада нас очекује дуел са сјајним тимом, који је исто радио током целе сезоне. Тешко је рећи шта сам све научио од Жељка док сам играо код њега. Сваки дан сте нешто ново учили, можда су у том тренутку мени изгледали глупо, али се на крају све исплати", казао је Ласо који се подсетио како је било играти за Обрадовића. 

Познато је да Фенербахче игра гранитну одбрану, док Реал Мадриду више одговора противник као што је ЦСКА који игра на кош више. Можда и пресудно биће ко ће успоставити ритам и уколико се уђе тврдо у меч Фенер ће имати више шанси. 

Турски клуб у полуфиналу савладао је Жалгирис, док је тим из Мадрида савладао Московљане. Може бити само један!

Завеса на сезону Евролиге биће спуштена вечерас у Београду, након што актуелни шампион Фенербахче и Реал Мадрид одиграју финални меч.

Турски тим трећу годину заредом играће за титулу најквалитетнијег европског клупског такмичења, са Жељком Обрадовићем на клупи.

Најтрофејнији српски и европски тренер покушаће да употпуни своју ризницу пехара и освоји десети трофеј Евролиге.

У поход, такође, на десети пехар иде и Реал. Мадриђани 18. пут играју завршницу Фајнал фора, који су последњи пут освојили 2015. године.

Фенербахче је у полуфиналу завршног турнира у Београду савладао Жалгирис (76:67), док је Реал био бољи од екипе ЦСКА (92:83).

Финални меч Фенербахче - Реал Мадрид на програму је од 20 часова, док ће ЦСКА и Жалгирис играти меч за треће место од 17 сати.

Жељко Обрадовић је освајао Евролигу са Партизаном (1992), Хувентудом (1994), Реал Мадридом (1995), Панатинаикосом (2000, 2002, 2007, 2009, 2011) и Фенербахчеом (2017)

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар