Veliko finale F4 - Mogu li Kalinić i Gudurić da zaustave Luku?!

Košarkaši Fenerbahčea i Real Madrida sastaje u se od 20 časova u "Štark" areni u velikom finalu Fajnal fora Evrolige.  Ko će na vrh Evrope: Žoc ili Real 10. put? U Beogradu se večeras (20 časova) igra finale Evrolige Fenerbahče - Real Madrid. Ko osvaja pehar? 

Košarka 20.05.2018 | 13:15
Veliko finale F4 - Mogu li Kalinić i Gudurić da zaustave Luku?!
Žocova "La decima" ili Realova deseta titula šampiona Evrope? Saznaćemo oko 22.00 kada će uslediti velika proslava novog ili starog šampiona Evrope.

Turski klub aktuelni je šampion Evrope i ovo im je četvrto zaredom učešće na završnom turniru, odnosno treće uzastopno veliko finale.

Izabranici Željka Obradovića pokušaće da odbrane tron skoro pa pred domaćom publikom, pošto se očekuje od 10.000 turskih navijača u Areni. 

"Očigledno je da sam srećan što treću godinu zaredom igramo finale. To znači da imamo potrebnu strategiju koja daje rezultate. Prošlo leto osvojili smo prvu titulu i to u Istanbulu i posle toga smo pričali šta je potrebno da imamo i naredne godine takmičarski tim koji bi obezbedio F4. Verujem da se svi sećate da smo izgubili tri važna igrača Bogdana Bogdanovića, Ekpea Juda i Pera Antića", rekao je Obradović pred ovaj meča, a potom je i nastavio: 

"Ali potpisali smo neke nove igrače, koji su pokazali karakter i pokazali sve što je neophodno da bismo bili u ovakvom položaju. Igramo protiv tima koji predstavlja istoriju Evrope, protiv Real Madrida koji ima devet titula. Ovo je momenat da čestitam Pablu i njegovim igračima na svemu što su uradili i sa svim povredama koje su imali. Nadam se da će navijači uživati".

U sastavu Fenerbahčea igraju reprezentativci Srbije Nikola Kalinić i Marko Gudurić, koji će pokušati da dođu do druge, odnosno prve titule šampiona Evrope. 

Međutim na drugoj strani nalaze se prošlogodišnji MVP Serhio Ljulj i novi, u subotu proglašeni, najkorisniji igrač Evrolige, 19-godišnji Luka Dončić. Obe ekipe igraju sa velikim brojem igrača i nema sumnje da nas očekuje pravi spektakl. 

"Ponosan sam na svoje igrače što su se borili od prvog meča. A sada nas očekuje duel sa sjajnim timom, koji je isto radio tokom cele sezone. Teško je reći šta sam sve naučio od Željka dok sam igrao kod njega. Svaki dan ste nešto novo učili, možda su u tom trenutku meni izgledali glupo, ali se na kraju sve isplati", kazao je Laso koji se podsetio kako je bilo igrati za Obradovića. 

Poznato je da Fenerbahče igra granitnu odbranu, dok Real Madridu više odgovora protivnik kao što je CSKA koji igra na koš više. Možda i presudno biće ko će uspostaviti ritam i ukoliko se uđe tvrdo u meč Fener će imati više šansi. 

Turski klub u polufinalu savladao je Žalgiris, dok je tim iz Madrida savladao Moskovljane. Može biti samo jedan!

Zavesa na sezonu Evrolige biće spuštena večeras u Beogradu, nakon što aktuelni šampion Fenerbahče i Real Madrid odigraju finalni meč.

Turski tim treću godinu zaredom igraće za titulu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, sa Željkom Obradovićem na klupi.

Najtrofejniji srpski i evropski trener pokušaće da upotpuni svoju riznicu pehara i osvoji deseti trofej Evrolige.

U pohod, takođe, na deseti pehar ide i Real. Madriđani 18. put igraju završnicu Fajnal fora, koji su poslednji put osvojili 2015. godine.

Fenerbahče je u polufinalu završnog turnira u Beogradu savladao Žalgiris (76:67), dok je Real bio bolji od ekipe CSKA (92:83).

Finalni meč Fenerbahče - Real Madrid na programu je od 20 časova, dok će CSKA i Žalgiris igrati meč za treće mesto od 17 sati.

Željko Obradović je osvajao Evroligu sa Partizanom (1992), Huventudom (1994), Real Madridom (1995), Panatinaikosom (2000, 2002, 2007, 2009, 2011) i Fenerbahčeom (2017)

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar