Бјежанија из Наполија!

Хамшик и Кина, Сити на 25. 000. 000 евра од Жоржиња, Мертенс иде за сићу. . .  Има и једна добра вест. .

Фудбал 21.05.2018 | 23:30
Бјежанија из Наполија!
Била је то шанса генерације, како сада ствари стоје. Када ове сезоне нису прекинули Јувентусову доминацију и освојили Скудето, тешко да ће то ови Наполијеви фудбалери урадити у будућности. Макар ова генерација...

Губитак трке са Јувентусом је изазвао и емотивно пражњење. Други пут у последње три године су Наполитанци изгубили дах у борби са Јувентусом, с том што су сада били јако близу. Немају више снаге и енергије да крећу изнова и из Напуља се припрема озбиљан егзодус.

Највише зависи од расплета ситуације са Маурицијем Саријем. Наполи чека Сарија да одговори на понуду за продужетак уговора, а он чека на Челси и финале ФА Купа да се размрси чвор око Антонија Контеа. У игри је и Зенит. Ако Сари оде, онда ће гомила носилаца игре напустити клуб. Ако остане, отићи ће их само неколицина.

Пепе Реина је већ потписао уговор са Миланом, али то је најмањи ударац.

Дрис Мертенс има откупну клаузулу од 28.000.000 евра која важи само за клубове из иностранства и просто је невероватно да неко неће искористити такав поклон. Питање је само ко ће му послати бољу понуду.

О одласку озбиљно размишља и клупска икона Марек Хамшик. Он има јако уносну понуду из Кине и схвата да му је ово последња шанса у каријери да заради огроман новац. Нико му неће замерити ни ако оде јер се дебело одужио клубу када је оббијао понуде Јувентуса и многих других европских великана.

Бразилац са италијанским пасошем Жоржињо је можда и најтраженији играч Наполитанаца у овом тренутку. Желе га Гвардиола, Мурињо и Клоп, с тим што је најближи Манчестер Ситију. Преговори су већ почели, али две стране се још нису договориле. Ћики Бегиристаин је у име Грађана понудио 45.000.000 евра за Жоржиња, али му је Наполијев спортски директор Ђунтоли одговорио да плејмејкер кошта 70.000.000 европских новчаница. Спекулише се да ће Ситијева следећа понуда износити 57.000.000 евра и ако Наполи пристане на мали попуст, ето трансфера. Да Наполитанци озбиљно припремају терен за продају Жоржиња, говори и то што су близу довођења Лукаса Тореире из Сампдорије као замене. Уругвајац ће их коштати 25.000.000 евра.

Ма крају, клуб би могли да напусте и Шпанци Каљехон и Албиол. Нападач има клаузулу од 20.000.000 евра, а његов искусни земљак од само 8.000.000 евра. Они су свој останак условили останком тренера Сарија. Ако Сари оде, и они ће спаковати кофере...

На крају, има и једна добра вест за Наполијеве играче. У току су преговори око продужетка уговора Пјотра Зјелинског. Клуб му је понудио повећање плате са 1.000.000 на 2.500.000 евра, али уз услов да се избаци фиксна откупна калузула од 65.000.000 евра.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар