Bježanija iz Napolija!

Hamšik i Kina, Siti na 25. 000. 000 evra od Žoržinja, Mertens ide za siću. . .  Ima i jedna dobra vest. .

Fudbal 21.05.2018 | 23:30
Bježanija iz Napolija!
Bila je to šansa generacije, kako sada stvari stoje. Kada ove sezone nisu prekinuli Juventusovu dominaciju i osvojili Skudeto, teško da će to ovi Napolijevi fudbaleri uraditi u budućnosti. Makar ova generacija...

Gubitak trke sa Juventusom je izazvao i emotivno pražnjenje. Drugi put u poslednje tri godine su Napolitanci izgubili dah u borbi sa Juventusom, s tom što su sada bili jako blizu. Nemaju više snage i energije da kreću iznova i iz Napulja se priprema ozbiljan egzodus.

Najviše zavisi od raspleta situacije sa Mauricijem Sarijem. Napoli čeka Sarija da odgovori na ponudu za produžetak ugovora, a on čeka na Čelsi i finale FA Kupa da se razmrsi čvor oko Antonija Kontea. U igri je i Zenit. Ako Sari ode, onda će gomila nosilaca igre napustiti klub. Ako ostane, otići će ih samo nekolicina.

Pepe Reina je već potpisao ugovor sa Milanom, ali to je najmanji udarac.

Dris Mertens ima otkupnu klauzulu od 28.000.000 evra koja važi samo za klubove iz inostranstva i prosto je neverovatno da neko neće iskoristiti takav poklon. Pitanje je samo ko će mu poslati bolju ponudu.

O odlasku ozbiljno razmišlja i klupska ikona Marek Hamšik. On ima jako unosnu ponudu iz Kine i shvata da mu je ovo poslednja šansa u karijeri da zaradi ogroman novac. Niko mu neće zameriti ni ako ode jer se debelo odužio klubu kada je obbijao ponude Juventusa i mnogih drugih evropskih velikana.

Brazilac sa italijanskim pasošem Žoržinjo je možda i najtraženiji igrač Napolitanaca u ovom trenutku. Žele ga Gvardiola, Murinjo i Klop, s tim što je najbliži Mančester Sitiju. Pregovori su već počeli, ali dve strane se još nisu dogovorile. Ćiki Begiristain je u ime Građana ponudio 45.000.000 evra za Žoržinja, ali mu je Napolijev sportski direktor Đuntoli odgovorio da plejmejker košta 70.000.000 evropskih novčanica. Spekuliše se da će Sitijeva sledeća ponuda iznositi 57.000.000 evra i ako Napoli pristane na mali popust, eto transfera. Da Napolitanci ozbiljno pripremaju teren za prodaju Žoržinja, govori i to što su blizu dovođenja Lukasa Toreire iz Sampdorije kao zamene. Urugvajac će ih koštati 25.000.000 evra.

Ma kraju, klub bi mogli da napuste i Španci Kaljehon i Albiol. Napadač ima klauzulu od 20.000.000 evra, a njegov iskusni zemljak od samo 8.000.000 evra. Oni su svoj ostanak uslovili ostankom trenera Sarija. Ako Sari ode, i oni će spakovati kofere...

Na kraju, ima i jedna dobra vest za Napolijeve igrače. U toku su pregovori oko produžetka ugovora Pjotra Zjelinskog. Klub mu je ponudio povećanje plate sa 1.000.000 na 2.500.000 evra, ali uz uslov da se izbaci fiksna otkupna kaluzula od 65.000.000 evra.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar