Слукас: Да оборим Жељков рекорд? Тешко!

Кошаркаш Фенербахчеа Костас Слукас каже да ће тешко оборити резултате свог тренера Жељка Обрадовића иако са 28 година већ има три титуле ЕЛ и шест финала.

Кошарка 20.05.2018 | 15:30
Слукас: Да оборим Жељков рекорд? Тешко!
Додаје да се пред финале елитног такмичења против Реал Мадрида не осећа као лидер свог тима јер ту улогу носи тренер, те да ће у финалу Фенеру требати и срећа.

"Целе године смо квалитетно радили и заслужујемо финале, последње три године смо ту и један смо од најбољих тимова у Европи, то је био сан Фенерове породице. У недељу играмо против врло доброг тима који је комплетан, здрави су. БИће тешка утакмица и надам се да ћемо успети да освојимо трофеј", рекао је на конференцији за медије Слукас. 

Иако пред собом вероватно има још барем неколико година каријере као играч, каже да је неке рекорде тешко обарати. 

"Мислите да освојим девет Евролига и одем на отприлике 20 Фајнал форова? Тешко. Срећан сам што сам био у тимовима који су за циљ имали да иду на Ф4. Важно је за мене јер сам лично напредовао и наравно имам неко искуство. али у оваквим утакмицама није питање искуства него питање жеље и придравања плана. Ако се борите и ако имате среће, имате и могућност да освојите трофеј", каже грчки кошаркаш. 

Слукас је похвалио Реал који се ове сезоне мучио са повредама Кузмића, Љуља, Ајона и Рендолфа, а ипак успева да направи сјајне резултате. Иако је велику улогу у томе имао Словенац Лука Дончић, он није једини кога треба зауставити. 

"Мислим да је Реал најбољи ростер у ЕЛ, имају квалитет у нападу, проблем је како зауставити цео тим, а не једног играча", истакао је момак кога је Обрадовић означио као "ум" екипе Фенера. 

Пре него што је дошао у Истанбул, играо је за Олимпијакос уз Василиса Спанулиса и после Олимпијакоса је само наставио путем успеха. 

"Пре свега не размишљам да ли је пето или шесто финале, људи, моје је да се концентришем на финале. Питате ме да ли сам лидер. Ако следимо план, добићемо, а ако не, изгубићемо. Лидер је тренер, он прави план на почетку сезоне", јасан је Грк који се осврнуо и на учинак Италијана Луиђија Датомеа у полуфиналу против Жалгириса. 

"Датоме је искусан играч и зна да те ситнице могу да пресеку утакмицу. Он има тај квалитет и надам се да ће имати исту жељу и у финалу", закључује Слукас.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар