Slukas: Da oborim Željkov rekord? Teško!

Košarkaš Fenerbahčea Kostas Slukas kaže da će teško oboriti rezultate svog trenera Željka Obradovića iako sa 28 godina već ima tri titule EL i šest finala.

Košarka 20.05.2018 | 15:30
Slukas: Da oborim Željkov rekord? Teško!
Dodaje da se pred finale elitnog takmičenja protiv Real Madrida ne oseća kao lider svog tima jer tu ulogu nosi trener, te da će u finalu Feneru trebati i sreća.

"Cele godine smo kvalitetno radili i zaslužujemo finale, poslednje tri godine smo tu i jedan smo od najboljih timova u Evropi, to je bio san Fenerove porodice. U nedelju igramo protiv vrlo dobrog tima koji je kompletan, zdravi su. BIće teška utakmica i nadam se da ćemo uspeti da osvojimo trofej", rekao je na konferenciji za medije Slukas. 

Iako pred sobom verovatno ima još barem nekoliko godina karijere kao igrač, kaže da je neke rekorde teško obarati. 

"Mislite da osvojim devet Evroliga i odem na otprilike 20 Fajnal forova? Teško. Srećan sam što sam bio u timovima koji su za cilj imali da idu na F4. Važno je za mene jer sam lično napredovao i naravno imam neko iskustvo. ali u ovakvim utakmicama nije pitanje iskustva nego pitanje želje i pridravanja plana. Ako se borite i ako imate sreće, imate i mogućnost da osvojite trofej", kaže grčki košarkaš. 

Slukas je pohvalio Real koji se ove sezone mučio sa povredama Kuzmića, Ljulja, Ajona i Rendolfa, a ipak uspeva da napravi sjajne rezultate. Iako je veliku ulogu u tome imao Slovenac Luka Dončić, on nije jedini koga treba zaustaviti. 

"Mislim da je Real najbolji roster u EL, imaju kvalitet u napadu, problem je kako zaustaviti ceo tim, a ne jednog igrača", istakao je momak koga je Obradović označio kao "um" ekipe Fenera. 

Pre nego što je došao u Istanbul, igrao je za Olimpijakos uz Vasilisa Spanulisa i posle Olimpijakosa je samo nastavio putem uspeha. 

"Pre svega ne razmišljam da li je peto ili šesto finale, ljudi, moje je da se koncentrišem na finale. Pitate me da li sam lider. Ako sledimo plan, dobićemo, a ako ne, izgubićemo. Lider je trener, on pravi plan na početku sezone", jasan je Grk koji se osvrnuo i na učinak Italijana Luiđija Datomea u polufinalu protiv Žalgirisa. 

"Datome je iskusan igrač i zna da te sitnice mogu da preseku utakmicu. On ima taj kvalitet i nadam se da će imati istu želju i u finalu", zaključuje Slukas.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar