Итудис: Де Коло и Хајнс нису у форми!

Тренер ЦСКА Димитрис Итудис жали због слабог издања екипе у полуфиналу Евролиге против Реал Мадрида.

Кошарка 20.05.2018 | 13:30
Итудис: Де Коло и Хајнс нису у форми!
ЦСКА је у полуфиналу Фајнал фора поражен од Реал Мадрида 92:83 и у недељу ће за треће место играти против Жалгириса, који је са 76:67 изгубио од Фенербахчеа.

"Брине ме то што смо пали после прве четвртине. Посебно смо били лоши у трећој четвртини. Нисмо били довољно агресивни, нисмо играли одбрану", рекао је Итудис после утакмице.

Итудис није желео да тражи алиби за пораз у повреди кључних играча уочи Фајнал-фора, иако су сви питањима потенцирали неспремност Нанда де Колоа и Кајла Хајнса. 

"Лако су долазили до поена и то је узрок пораза. Не бих желео да користим такве изговоре, ако говоримо о Нанду и Кајлу... Да, можда су били ван ритма, одиграли су само јенду утакмицу у руској лиги. Нису били у врхунској форми и то нисмо могли да очекујемо када долазе из повреда. Играли су добро колико су могли, али знам да могу боље", рекао је Итудис. 

Итудис је рекао да је тачно знао шта може да очекује од Реала и Серхиа Љуља, који је пропустио већи део сезоне, али и да ће морати да мотивише екипу за утакмицу против Жалгириса. 

"На моју велику жалост били смо више пута у тој ситуацији у претходним годинама и знамо шта треба да радимо. Морамо да изађемо јако, јер то нама значи. Анализираћемо ову утакмицу и покушати да исправимо грешке за следећи меч. Морамо да одиграмо ту утакмицу јако због навијача, због трошкова, али и нама значи у смислу инспирације и залога за будућност", јасан је Итудис. 

Утакмица за треће место измедју ЦСКА и Жалгириса играће се у недељу од 17.00.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар