Itudis: De Kolo i Hajns nisu u formi!

Trener CSKA Dimitris Itudis žali zbog slabog izdanja ekipe u polufinalu Evrolige protiv Real Madrida.

Košarka 20.05.2018 | 13:30
Itudis: De Kolo i Hajns nisu u formi!
CSKA je u polufinalu Fajnal fora poražen od Real Madrida 92:83 i u nedelju će za treće mesto igrati protiv Žalgirisa, koji je sa 76:67 izgubio od Fenerbahčea.

"Brine me to što smo pali posle prve četvrtine. Posebno smo bili loši u trećoj četvrtini. Nismo bili dovoljno agresivni, nismo igrali odbranu", rekao je Itudis posle utakmice.

Itudis nije želeo da traži alibi za poraz u povredi ključnih igrača uoči Fajnal-fora, iako su svi pitanjima potencirali nespremnost Nanda de Koloa i Kajla Hajnsa. 

"Lako su dolazili do poena i to je uzrok poraza. Ne bih želeo da koristim takve izgovore, ako govorimo o Nandu i Kajlu... Da, možda su bili van ritma, odigrali su samo jendu utakmicu u ruskoj ligi. Nisu bili u vrhunskoj formi i to nismo mogli da očekujemo kada dolaze iz povreda. Igrali su dobro koliko su mogli, ali znam da mogu bolje", rekao je Itudis. 

Itudis je rekao da je tačno znao šta može da očekuje od Reala i Serhia Ljulja, koji je propustio veći deo sezone, ali i da će morati da motiviše ekipu za utakmicu protiv Žalgirisa. 

"Na moju veliku žalost bili smo više puta u toj situaciji u prethodnim godinama i znamo šta treba da radimo. Moramo da izađemo jako, jer to nama znači. Analiziraćemo ovu utakmicu i pokušati da ispravimo greške za sledeći meč. Moramo da odigramo tu utakmicu jako zbog navijača, zbog troškova, ali i nama znači u smislu inspiracije i zaloga za budućnost", jasan je Itudis. 

Utakmica za treće mesto izmedju CSKA i Žalgirisa igraće se u nedelju od 17.00.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar