Калинић пред финале: Волим кад се мало тресу руке!

Репрезентативац Србије каже да му је драго што ће се Фенербахче и Реал у финалу Евролиге сударити у најјачим саставима.

Кошарка 20.05.2018 | 12:30
Калинић пред финале: Волим кад се мало тресу руке!
Никола Калинић у недељу од 20 часова ће наступити у свом трећем финалу Евролиге, што га уз искуство из репрезентације и Црвене звезде чини прилично искусним спортистом.

После тренинга у суботу увече, испричао је да се најбоље осећа када важну утакмицу ишчекује у својој соби и на тај начин прикупља концентрацију.

Дао је и занимљив одговор на питање да ли пред финала и даље осећа нервозу.

"Што више важних утакмица одиграш, нервоза се смањује и то ти све више постаје рутина, али позитивна трема је увек присутна. Ја и волим тај осећај у стомаку, кад ти се мало тресу руке или кад ноћ пред утакмицу мало теже спаваш, мало се преврћеш. Мени је то симпатично и уживам у томе".

Меч Фенербахчеа и Реала може се посматрати као судар различитих стилова...

"Нису ни они мекани, далеко од тога. Поготово њихови високи играчи, али и неки бекови. Али биће изузетно битно да ипак поставимо игру и да пробамо да одиграмо на мало мањи број поена... Они су у налету. Елиминисали су Панатинаикос у сјајној плеј-оф серији, у полуфиналу је ЦСКА био фаворит, они су то искористили и победили уз одличну партију. Током сезоне су имали много повреда и када су се комплетирали, са свим својим искусним играчима, почели су да играју много сигурније".

И једне и друге краси врло "дугачка клупа".

"Обе екипе имају много квалитетних играча. Нама један Синан Гулер није међу 12 који се скидају за утакмицу. То је наш квалитет и покушаћемо да га искористимо колико је могуће. Лакше је 'потући' се кад знаш да нас има довољно да издржимо који фаул више. Потрошња енергије док си на терену онда може да буде знатно већа".

Како зауставити Луку Дончића, који има велики мотив да се опрости титулом, пред сасвим изгледни одлазак у НБА?

"Имамо неке идеје како то да урадимо, мада је заиста сјајан играч и вероватно ће узети уобичајени број шутева. На нама је да му смањимо проценте".

Реал је од четвртфинала плеј-офа јачи за Серхија Љуља, што све оно што Мадриђани желе да раде, чини конкретнијим, убедљивијим и бољим.

"Овако је најпоштеније, да су сви здрави и да кренемо једни на друге пуном снагом. Па нека бољи победи. Наравно, надам се да ћемо то бити ми", истиче Калинић.

Он је уз Бобија Диксона играч Фенербахчеа кога су ове сезоне највише мучиле повреде и самим тим му је велико задовољство што је у позицији да се бори за другу титулу првака Европе.

"Није много занимљиво имати дискус хернију", осврнуо се на проблем који га је у другом делу 2017. одвојио од терена четири месеца.

"Трудим се да постајем бољи сваким даном, али иза мене је тежак период и мислим да сам далеко од топ форме, али трудим се да допринесем екипи колико год могу", изјавио је Калинић, додавши да сви Срби из Фенербахчеа имају додатну жељу и мотивацију да подигну пехар "и у нашем граду".

Фенер и Реал у лигашком делу су одиграли 1:1. Исто је било и у сусретима шампиона Европе са Жалгирисом и са ЦСКА. По један пораз код куће и победа у гостима.

"Занимљив податак, који говори о уједначености ове четири екипе. На Фајнал фору су тимови који су током сезоне приказали највише, сада одлучују нијансе".

Да ли се у финалу могу очекивати велики преокрети, каквих у модерној кошарци често има?

"Може да буде свашта. Пре две године смо губили од ЦСКА 20 разлике, па смо дошли на лопту од титуле. То је Фајнал фор, али мислим да због важности утакмице ипак неће бити тако великих серија".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар