Kalinić pred finale: Volim kad se malo tresu ruke!

Reprezentativac Srbije kaže da mu je drago što će se Fenerbahče i Real u finalu Evrolige sudariti u najjačim sastavima.

Košarka 20.05.2018 | 12:30
Kalinić pred finale: Volim kad se malo tresu ruke!
Nikola Kalinić u nedelju od 20 časova će nastupiti u svom trećem finalu Evrolige, što ga uz iskustvo iz reprezentacije i Crvene zvezde čini prilično iskusnim sportistom.

Posle treninga u subotu uveče, ispričao je da se najbolje oseća kada važnu utakmicu iščekuje u svojoj sobi i na taj način prikuplja koncentraciju.

Dao je i zanimljiv odgovor na pitanje da li pred finala i dalje oseća nervozu.

"Što više važnih utakmica odigraš, nervoza se smanjuje i to ti sve više postaje rutina, ali pozitivna trema je uvek prisutna. Ja i volim taj osećaj u stomaku, kad ti se malo tresu ruke ili kad noć pred utakmicu malo teže spavaš, malo se prevrćeš. Meni je to simpatično i uživam u tome".

Meč Fenerbahčea i Reala može se posmatrati kao sudar različitih stilova...

"Nisu ni oni mekani, daleko od toga. Pogotovo njihovi visoki igrači, ali i neki bekovi. Ali biće izuzetno bitno da ipak postavimo igru i da probamo da odigramo na malo manji broj poena... Oni su u naletu. Eliminisali su Panatinaikos u sjajnoj plej-of seriji, u polufinalu je CSKA bio favorit, oni su to iskoristili i pobedili uz odličnu partiju. Tokom sezone su imali mnogo povreda i kada su se kompletirali, sa svim svojim iskusnim igračima, počeli su da igraju mnogo sigurnije".

I jedne i druge krasi vrlo "dugačka klupa".

"Obe ekipe imaju mnogo kvalitetnih igrača. Nama jedan Sinan Guler nije među 12 koji se skidaju za utakmicu. To je naš kvalitet i pokušaćemo da ga iskoristimo koliko je moguće. Lakše je 'potući' se kad znaš da nas ima dovoljno da izdržimo koji faul više. Potrošnja energije dok si na terenu onda može da bude znatno veća".

Kako zaustaviti Luku Dončića, koji ima veliki motiv da se oprosti titulom, pred sasvim izgledni odlazak u NBA?

"Imamo neke ideje kako to da uradimo, mada je zaista sjajan igrač i verovatno će uzeti uobičajeni broj šuteva. Na nama je da mu smanjimo procente".

Real je od četvrtfinala plej-ofa jači za Serhija Ljulja, što sve ono što Madriđani žele da rade, čini konkretnijim, ubedljivijim i boljim.

"Ovako je najpoštenije, da su svi zdravi i da krenemo jedni na druge punom snagom. Pa neka bolji pobedi. Naravno, nadam se da ćemo to biti mi", ističe Kalinić.

On je uz Bobija Diksona igrač Fenerbahčea koga su ove sezone najviše mučile povrede i samim tim mu je veliko zadovoljstvo što je u poziciji da se bori za drugu titulu prvaka Evrope.

"Nije mnogo zanimljivo imati diskus herniju", osvrnuo se na problem koji ga je u drugom delu 2017. odvojio od terena četiri meseca.

"Trudim se da postajem bolji svakim danom, ali iza mene je težak period i mislim da sam daleko od top forme, ali trudim se da doprinesem ekipi koliko god mogu", izjavio je Kalinić, dodavši da svi Srbi iz Fenerbahčea imaju dodatnu želju i motivaciju da podignu pehar "i u našem gradu".

Fener i Real u ligaškom delu su odigrali 1:1. Isto je bilo i u susretima šampiona Evrope sa Žalgirisom i sa CSKA. Po jedan poraz kod kuće i pobeda u gostima.

"Zanimljiv podatak, koji govori o ujednačenosti ove četiri ekipe. Na Fajnal foru su timovi koji su tokom sezone prikazali najviše, sada odlučuju nijanse".

Da li se u finalu mogu očekivati veliki preokreti, kakvih u modernoj košarci često ima?

"Može da bude svašta. Pre dve godine smo gubili od CSKA 20 razlike, pa smo došli na loptu od titule. To je Fajnal for, ali mislim da zbog važnosti utakmice ipak neće biti tako velikih serija".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar