Новинар задржан у полицији Косова

Новинар из Беле Цркве Стефан Цветковић изјавио је да је на повратку са Косова био задржан у полицијској станици на прелазу Јариње пуних шест сати.

Србија 19.05.2018 | 21:00
Новинар задржан у полицији Косова
Изјавио је да је од косовске полиције на прелазу Јариње добио писмену потврду да је задржан у полицијској станици у близини прелаза, због испитивања по налогу специјалног тужиоца који води истрагу о убиству косовског политичара Оливера Ивановића.

Цветковић је данас ујутру отишао на Косово новинарским послом, јер како је рекао, ради на истраживању везаном за смрт Ивановића, па је косовска полиција издала решење да га задрже на прелазу.

"Нису имали други начин да дођу до мене, пошто су приметили да сам дошао у контакт са неким људима који су им интересантни за истрагу", рекао је Цветковић агенцији Бет након што је пуштен.

Додао је да је сада већ прешао у Србију и да је "поново слободан".

"Полицајци су ми се извинили и спровели ме кроз прелаз. Једино што је било непријатно је то што су ме држали у незнању толико дуго, док није дошла екипа тужилаштва из Приштине", рекао је Цветковић и додао да је добио копију решења за саслушање.

Цветковић је раније данас изјавио да је задржан у полицијској станици на прелазу Јариње пуних шест сати и да је од њега тражено да да изјаву и информације које су везане за убиство косовског политичара Оливера Ивановића.

(Бета)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

wронг

19.05.2018 22:27

Као што терориста Тачи није ‘косовски’ него албански политичар, још мање је Ивановић ‘косовски’ него српски политичар. Имате право реаговати на незнање неких новинара и текст примијенити стварности.

ОДГОВОРИТЕ