Novinar zadržan u policiji Kosova

Novinar iz Bele Crkve Stefan Cvetković izjavio je da je na povratku sa Kosova bio zadržan u policijskoj stanici na prelazu Jarinje punih šest sati.

Srbija 19.05.2018 | 21:00
Novinar zadržan u policiji Kosova
Izjavio je da je od kosovske policije na prelazu Jarinje dobio pismenu potvrdu da je zadržan u policijskoj stanici u blizini prelaza, zbog ispitivanja po nalogu specijalnog tužioca koji vodi istragu o ubistvu kosovskog političara Olivera Ivanovića.

Cvetković je danas ujutru otišao na Kosovo novinarskim poslom, jer kako je rekao, radi na istraživanju vezanom za smrt Ivanovića, pa je kosovska policija izdala rešenje da ga zadrže na prelazu.

"Nisu imali drugi način da dođu do mene, pošto su primetili da sam došao u kontakt sa nekim ljudima koji su im interesantni za istragu", rekao je Cvetković agenciji Bet nakon što je pušten.

Dodao je da je sada već prešao u Srbiju i da je "ponovo slobodan".

"Policajci su mi se izvinili i sproveli me kroz prelaz. Jedino što je bilo neprijatno je to što su me držali u neznanju toliko dugo, dok nije došla ekipa tužilaštva iz Prištine", rekao je Cvetković i dodao da je dobio kopiju rešenja za saslušanje.

Cvetković je ranije danas izjavio da je zadržan u policijskoj stanici na prelazu Jarinje punih šest sati i da je od njega traženo da da izjavu i informacije koje su vezane za ubistvo kosovskog političara Olivera Ivanovića.

(Beta)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

wrong

20.05.2018 00:27

Kao što terorista Tači nije ‘kosovski’ nego albanski političar, još manje je Ivanović ‘kosovski’ nego srpski političar. Imate pravo reagovati na neznanje nekih novinara i tekst primijeniti stvarnosti.

ODGOVORITE