Данас вјенчање Харија и Меган

Краљевско вјенчање Меган Маркл и принца Харија ће се одржати ове суботе тачно у подне у дворцу Виндзор недалеко од Лондона. За догађај године влада велики интерес, па су тако највећи обожаваоци краљевске породице, али и бројни медији још у петак заузели стратешке позиције испред дворца.

Свијет 19.05.2018 | 09:51
Данас вјенчање Харија и Меган
Све припреме за краљевско вјенчање су се одвијале под великим осигурањем безбједносних служби које се морају побринути да све протекне у најбољем реду, без евентуалних инцидената. Осигурање ће заиста бити најскупље и најважније. На њега ће се потрошити око 30 милиона фунти.

Вјенчање Меган Маркл и принца Харија одржаће се у капели Светог Џорџа, у дворцу Виндзор. Свечана церемонија ће започети у подне, а пар ће вјенчати надбискуп Кантербурија Џастин Велби. Након церемоније вјенчања пар ће се провести у кочији улицама градића.

"Принц Хари и госпођица Маркл радују се краткој вожњи градом. Надају се да ће на тај начин изразити захвалност свима онима који ће се окупити у Виндзору да би уживали у озрачју тога посебног дана", стоји у саопштењу Харијеве канцеларије Кенсингтонске палате.

Меган неће имати куму, а Харију ће кум бити брат Вилијам. Будућу принцезу до олтара неће одпратити њен отац који због здравствених проблема није у могућности да присуствује вјенчању. Меган Маркл је због тога замолила принца Чарлса да је испрати на њеном вјенчању.

"Принцу од Велса биће драго да на овај начин искаже добродошлицу Меган Маркл у краљевску породицу", навела је Кенсингтонска палата у саопштењу.

Потврђен је и главни извођач краљевског вјенчања, а ријеч је о Елтону Џону, који је након смрти принцезе Дајане остао јако близак с Вилијамом и Харијем. Још увијек није познато хоће ли познати пјевач пјевати у цркви или ће забављати госте у дворцу Виндзор, али сигурно је да ће извести неке од својих најпознатијих пјесама за овај велики догађај. Иако се већ неко вријеме нагађало да ће се популарна група "Спице Гирлс" поновно окупити поводом овог великог догађаја, то су биле само гласине.

Свадби ће присуствовати принц Вилијам, као кум свом брату, потом његова супруга Кејт Мидлтон, али и дјеца Џорџ и Шарлот. Обоје ће имати и своје мале улоге на краљевској свадби. У самој капелици Светог Џорџа биће око 600 људи, док ће их пратити још око 2.600 људи из јавног живота. Кад су у питању славни и познати, на листи су Серена Вилијамс, глумица Пријанка Чопра, стилисткиња Џесика Мулрони, Мили Мекентош. На списку је и дизајнерка Миша Нону, за коју се претпоставља да је упознала Меган и Харија. Вјенчање би могло да донесе британској економији 560 милиона евра када се страни и домаћи туристи буду сјатили у земљу да пропрате свадбено славље.

Потврдила је свој долазак и Викторија Бекам, а наводно су позване и све остале чланице некадашње групе "Спице Гирлс" иако неће наступити. Свадби ће присуствовати и чланови бенда "Фоо Фигхтерс", који ће наводно и бити једни од извођача.

БРОЈКЕ

600 - гостију
560 - милиона евра зараде
30 - милиона фунти за обезбјеђење
Сувенири с ликовима Харија и Меган

По неким процјенама, на вјенчању принца Харија и Меган Маркл очекује се око 100.000 људи. Град је окићен британским заставама, цвијећем и безбројним папирнатим декорацијама. Лица будућег брачног пара налазе се посвуда, а неријетки су и њихови картонски ликови у природним величинама. У сувенирницама продаје се све у знаку Харија и Меган. Мајице, шољице, пешкири за плажу, неизбјежни магнети за фрижидере.

Дресс цоде

У краљевском позиву стоји стриктно одређен дресс цоде за мушкарце и за жене. Мушкарци треба да имају свечано или смокинг одијело, док се од жена очекује да одјену дневну хаљину и шешир.

Вјенчаница

О вјенчаници Меган Маркл се јако мало зна. Али ће лијепа глумица уз дозволу краљице Елизабете имати на избор цијелу краљевску колекцију накита, а на сам дан вјенчања принц Хари ће својој супрузи даровати комад накита из мајчине колекције.

Извор: Агенције

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Сетоб

19.05.2018 13:55

Нисам видио досад симпатицнији осмијех сто га има ова млада.Бас лијепа и згодна.

ОДГОВОРИТЕ