Danas vjenčanje Harija i Megan

Kraljevsko vjenčanje Megan Markl i princa Harija će se održati ove subote tačno u podne u dvorcu Vindzor nedaleko od Londona. Za događaj godine vlada veliki interes, pa su tako najveći obožavaoci kraljevske porodice, ali i brojni mediji još u petak zauzeli strateške pozicije ispred dvorca.

Svijet 19.05.2018 | 09:51
Danas vjenčanje Harija i Megan
Sve pripreme za kraljevsko vjenčanje su se odvijale pod velikim osiguranjem bezbjednosnih službi koje se moraju pobrinuti da sve protekne u najboljem redu, bez eventualnih incidenata. Osiguranje će zaista biti najskuplje i najvažnije. Na njega će se potrošiti oko 30 miliona funti.

Vjenčanje Megan Markl i princa Harija održaće se u kapeli Svetog Džordža, u dvorcu Vindzor. Svečana ceremonija će započeti u podne, a par će vjenčati nadbiskup Kanterburija Džastin Velbi. Nakon ceremonije vjenčanja par će se provesti u kočiji ulicama gradića.

"Princ Hari i gospođica Markl raduju se kratkoj vožnji gradom. Nadaju se da će na taj način izraziti zahvalnost svima onima koji će se okupiti u Vindzoru da bi uživali u ozračju toga posebnog dana", stoji u saopštenju Harijeve kancelarije Kensingtonske palate.

Megan neće imati kumu, a Hariju će kum biti brat Vilijam. Buduću princezu do oltara neće odpratiti njen otac koji zbog zdravstvenih problema nije u mogućnosti da prisustvuje vjenčanju. Megan Markl je zbog toga zamolila princa Čarlsa da je isprati na njenom vjenčanju.

"Princu od Velsa biće drago da na ovaj način iskaže dobrodošlicu Megan Markl u kraljevsku porodicu", navela je Kensingtonska palata u saopštenju.

Potvrđen je i glavni izvođač kraljevskog vjenčanja, a riječ je o Eltonu Džonu, koji je nakon smrti princeze Dajane ostao jako blizak s Vilijamom i Harijem. Još uvijek nije poznato hoće li poznati pjevač pjevati u crkvi ili će zabavljati goste u dvorcu Vindzor, ali sigurno je da će izvesti neke od svojih najpoznatijih pjesama za ovaj veliki događaj. Iako se već neko vrijeme nagađalo da će se popularna grupa "Spice Girls" ponovno okupiti povodom ovog velikog događaja, to su bile samo glasine.

Svadbi će prisustvovati princ Vilijam, kao kum svom bratu, potom njegova supruga Kejt Midlton, ali i djeca Džordž i Šarlot. Oboje će imati i svoje male uloge na kraljevskoj svadbi. U samoj kapelici Svetog Džordža biće oko 600 ljudi, dok će ih pratiti još oko 2.600 ljudi iz javnog života. Kad su u pitanju slavni i poznati, na listi su Serena Vilijams, glumica Prijanka Čopra, stilistkinja Džesika Mulroni, Mili Mekentoš. Na spisku je i dizajnerka Miša Nonu, za koju se pretpostavlja da je upoznala Megan i Harija. Vjenčanje bi moglo da donese britanskoj ekonomiji 560 miliona evra kada se strani i domaći turisti budu sjatili u zemlju da proprate svadbeno slavlje.

Potvrdila je svoj dolazak i Viktorija Bekam, a navodno su pozvane i sve ostale članice nekadašnje grupe "Spice Girls" iako neće nastupiti. Svadbi će prisustvovati i članovi benda "Foo Fighters", koji će navodno i biti jedni od izvođača.

BROJKE

600 - gostiju
560 - miliona evra zarade
30 - miliona funti za obezbjeđenje
Suveniri s likovima Harija i Megan

Po nekim procjenama, na vjenčanju princa Harija i Megan Markl očekuje se oko 100.000 ljudi. Grad je okićen britanskim zastavama, cvijećem i bezbrojnim papirnatim dekoracijama. Lica budućeg bračnog para nalaze se posvuda, a nerijetki su i njihovi kartonski likovi u prirodnim veličinama. U suvenirnicama prodaje se sve u znaku Harija i Megan. Majice, šoljice, peškiri za plažu, neizbježni magneti za frižidere.

Dress code

U kraljevskom pozivu stoji striktno određen dress code za muškarce i za žene. Muškarci treba da imaju svečano ili smoking odijelo, dok se od žena očekuje da odjenu dnevnu haljinu i šešir.

Vjenčanica

O vjenčanici Megan Markl se jako malo zna. Ali će lijepa glumica uz dozvolu kraljice Elizabete imati na izbor cijelu kraljevsku kolekciju nakita, a na sam dan vjenčanja princ Hari će svojoj supruzi darovati komad nakita iz majčine kolekcije.

Izvor: Agencije

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Setob

19.05.2018 13:55

Nisam vidio dosad simpaticniji osmijeh sto ga ima ova mlada.Bas lijepa i zgodna.

ODGOVORITE