Мели: Диксон има велика м**а!

Николо Мели, кошаркаш Фенербахчеа, похвалио је саиграча Бобија Диксона који је био један од главних играча у победи турског тима над Жалгирисом.  Весели: Диксон је невероватан! "Летећи Чех" честитао је искусном Американцу што је из смањене улоге ове сезоне израстао у јунака полуфиналне утакмице.

Кошарка 19.05.2018 | 10:15
Мели: Диксон има велика м**а!
"Знамо колики таленат поседује, има сјајан карактер, велика м**а што бисмо рекли. Он је променио утакмицу за нас тако што је постизао када је било тешко", рекао је Мели.

Кошаркаши Фенербахчеа савладали су Жалгирис са 76:67 у првом полуфиналном мечу фајнал фора Евролиге у Београду.

"Било је веома напето, али смо остали смирени. Они су имали добар налет, али смо успели да издржимо и на крају победимо", казао је Мели.

Репрезентативац Италије сматра да је одбрана један од главних фактора.

"Одбрана је била веома, свако од нас је овом мечу донео посебну чврстину и из ње смо изградили 'зид'. У недељу ћемо покушати да завршимо посао", закључио је Мели.

Весели: Диксон је невероватан! "Летећи Чех" честитао је искусном Американцу што је из смањене улоге ове сезоне израстао у јунака полуфиналне утакмице.

Боби Диксон и Никола Калинић током лета су задобили повреде на припремама репрезентација Турске, односно Србије и Жељко Обрадовић дуго није могао да рачуна на њих.

Диксон се први опоравио, али његове минуте су преузели други, млађи играчи, а трофејни српски тренер онда није желео да ремети направљену хемију.

Омалени бек био је ту да донесе поене са клупе, када екипи не иде и тако је поново било у петак против Жалгириса (76:67).

"Не могу да кажем оно што бих стварно желео, јер је ружна реч, али свака му част како је одиграо. Невероватан је стварно. Био је повређен на почетку сезоне, после тога је прихватио мању улогу и показао да је спреман сваки пут када уђе на терен. За мене ово није изненађење, јер знам какав је играч", изјавио је у микс зони Јан Весели.

Фенербахче је све време водио и контролисао утакмицу, али се два пута нашао на великим искушењима, када је са 12-13 поена предности падао на четири, па и само "плус два".

"Тешка утакмица од почетка до краја, али борили смо се... Срећан сам што смо у још једном финалу и надам се да ћемо у недељу одиграти још боље. Знали смо да ће доћи много наших навијача, срећни смо што се то обистинило и мислим да су уживали", додао је Весели, уз комплименте на рачун изгледа "Штарк арене" за овај Фајнал фор Евролиге.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар