Обрадовић: Не размишљам о 10. трофеју!

Жељко Обрадовић ће имати прилику да у својој земљи, у свом дванаестом финалу Евролиге, стигне до десете титуле и тако постане трофејнији од мадридског Реала! Обрадовић на корак од "десетке": Не размишљам. . .  Српски тренер по 12. пут у борби за трофеј Евролиге. Успео је већ девет пута. . .

Кошарка 19.05.2018 | 08:45
Обрадовић: Не размишљам о 10. трофеју!
Екипа Фенербахчеа пласирала се у велико финале пошто је савладала Жалгирис у првом полуфиналном мечу Фајнал-фора у Београду – 76:67.

Ништа ново за Жељка Обрадовића.

Најуспешнији српски кошаркашки тренер остварио је чак 12. пласман у финале Евролиге пошто је његов Фенербахче надиграо Жалгирис 75:67, па ће у недељу, против Реала или ЦСКА, Обрадовић имати шансу да по десети пут у каријери подигне најважнији европски трофеј.

"Била је ово утакмица какву смо и очекивали. Жалгирис је тим који се ниикада не предаје. Знали смо колико су добри и знали смо да не смемо да будемо опуштени. Било је пар падова, то је ок у оваквим утакмицама, али смо нашли начин да се вратимо и заслужено смо тријумфовали против изванредене екипе. Пресудила је наша агресивност. У наредној утакмици мораћемо боље да одиграмо у нападу, јер смо против Жалгириса у неким споро реаговали", рекао је Жељко Обрадовић.

Он није желео да себе истиче у први план и говори о могућем десетом трофеју.

"Најискреније, не мислим сада о томе. Важан је тим, важни су играчи и наши навијачи".

Шта је пресудило?

"Наша агресивност у одбрани је пресудила, зауставили смо Жалгирис. Падови у игри су могући, а лично сматрам да смо могли боље у нападу. Био је добар проток лопте, негде смо споро реаговали, можемо ми то и боље. Хвала свим људима који су дошли овде, то траје већ пет година. Они су битан фактор у успесима које смо постигли до сада".

Боби Диксон је одиграо феноменално у завршници и забележио 19 поена.

"Можда је изненађење за неке, али Боби за мене није изненађење", закључио је он.

И на крају се осврнуо у и велику подршку с трибина.

"Хвала нашим навијачима, пет година су стално уз нас. Веома су битан фактор у нашим успесима".

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар