Звиздић одустао од кандидатуре

Предсједништво Странке демократске акције (СДА) на данашњој сједници одлучило је да ће кандидата за Предсједништво БиХ бирати појединачним гласањем, односно да ће учесници Конвенције СДА бирати између Себије Изетбеговић, Шефика Џаферовића и Сафета Софтића. Денис Звиздић данас је одустао од кандидатуре.

Босна и Херцеговина 18.05.2018 | 19:12
Звиздић одустао од кандидатуре
На сједници која је почела у 14 сати у Сарајеву чланови Предсједништва СДА одлучили су да подрже закључак Кадровске комисије СДА која је предложила да се кандидат за Предсједништво БиХ бира тајним гласањем.

Врх СДА прихватио је и закључак да се близу 400 учесника Конвенције СДА на сједници која ће бити одржана 26. маја изјасни о томе да ли ће наклоност дати Шефику Џаферовићу и Сафету Софтићу или супрузи предсједника СДА Себији Изетбеговић која није повукла кандидатуру.

Приједлог да се кандидат СДА бира тајним гласањем доставила је Кадровска комисија СДА чији су чланови Сенија Бубић, Шефик Џаферовић, Шефкија Окерић, Асим Сарајлић, Халид Гењац и Адил Османовић.

Раније је предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић, а који је добио највећи број номинација општинских организација СДА, изјавио како сматра да је потребно одржати јединство у странци и не дозволити да се страначке колеге такмиче међу собом. Он је јасно рекао да врх СДА треба доставити Конвенцији странке само једно име, без обзира на то чије оно било.

Конвенција СДА на којој ће бити изабран кандидат ове странке за члана Предсједништва БиХ одржаће се 26. маја, односно на годишњицу оснивања странке.

Конвенцију чине чланови Главног одбора СДА, Предсједништво СДА, чланови Суда части и Надзорног одбора, чланови Предсједништва Асоцијације младих, чланови Предсједништва Асоцијације жена и сви предсједници општинских, градских, регионалних и кантоналних органа СДА уз заступнике и делегате СДА у државном и ентитетским органима законодавне власти.

(Српскаинфо/Клиx)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Прле

18.05.2018 19:37

Био Бабо, онда ја а ако ја не могу висе онда моја зена па цу ја поново али це бити по насем... Људи, па ово нема ни у Туркменистану!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

18.05.2018 23:58

Ех ста цес,Баке се лаксе с Додом утали него с њом,код ње нема компромиса ни под разно.Ако ниста утјеха је да ако је неким цудом изаберу и изаберу и Додулета има да га сатаре ко нико

Name

Зиле

19.05.2018 19:25

Унистила клиницки центар а сада хоце и властити народ недај бозе висе изербеговица никада.