Zvizdić odustao od kandidature

Predsjedništvo Stranke demokratske akcije (SDA) na današnjoj sjednici odlučilo je da će kandidata za Predsjedništvo BiH birati pojedinačnim glasanjem, odnosno da će učesnici Konvencije SDA birati između Sebije Izetbegović, Šefika Džaferovića i Safeta Softića. Denis Zvizdić danas je odustao od kandidature.

Bosna i Hercegovina 18.05.2018 | 19:12
Zvizdić odustao od kandidature
Na sjednici koja je počela u 14 sati u Sarajevu članovi Predsjedništva SDA odlučili su da podrže zaključak Kadrovske komisije SDA koja je predložila da se kandidat za Predsjedništvo BiH bira tajnim glasanjem.

Vrh SDA prihvatio je i zaključak da se blizu 400 učesnika Konvencije SDA na sjednici koja će biti održana 26. maja izjasni o tome da li će naklonost dati Šefiku Džaferoviću i Safetu Softiću ili supruzi predsjednika SDA Sebiji Izetbegović koja nije povukla kandidaturu.

Prijedlog da se kandidat SDA bira tajnim glasanjem dostavila je Kadrovska komisija SDA čiji su članovi Senija Bubić, Šefik Džaferović, Šefkija Okerić, Asim Sarajlić, Halid Genjac i Adil Osmanović.

Ranije je predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić, a koji je dobio najveći broj nominacija opštinskih organizacija SDA, izjavio kako smatra da je potrebno održati jedinstvo u stranci i ne dozvoliti da se stranačke kolege takmiče među sobom. On je jasno rekao da vrh SDA treba dostaviti Konvenciji stranke samo jedno ime, bez obzira na to čije ono bilo.

Konvencija SDA na kojoj će biti izabran kandidat ove stranke za člana Predsjedništva BiH održaće se 26. maja, odnosno na godišnjicu osnivanja stranke.

Konvenciju čine članovi Glavnog odbora SDA, Predsjedništvo SDA, članovi Suda časti i Nadzornog odbora, članovi Predsjedništva Asocijacije mladih, članovi Predsjedništva Asocijacije žena i svi predsjednici opštinskih, gradskih, regionalnih i kantonalnih organa SDA uz zastupnike i delegate SDA u državnom i entitetskim organima zakonodavne vlasti.

(Srpskainfo/Klix)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Prle

18.05.2018 19:37

Bio Babo, onda ja a ako ja ne mogu vise onda moja zena pa cu ja ponovo ali ce biti po nasem... Ljudi, pa ovo nema ni u Turkmenistanu!

ODGOVORITE
Name

re

18.05.2018 23:58

Eh sta ces,Bake se lakse s Dodom utali nego s njom,kod nje nema kompromisa ni pod razno.Ako nista utjeha je da ako je nekim cudom izaberu i izaberu i Doduleta ima da ga satare ko niko

Name

Zile

19.05.2018 19:25

Unistila klinicki centar a sada hoce i vlastiti narod nedaj boze vise izerbegovica nikada.