Отворен сајам "Бијељина-турист"

У Бијељини је данас отворен дводневни Сајам туризма и гастрокултуре “Бијељина-турист”. Сајам се одржава на тргу у центру града, гдје се више од 80 домаћих излагача И гостију из региона представља на 500 метара квадратних изложбеног простора.

Република Српска 18.05.2018 | 17:42
Отворен сајам "Бијељина-турист"
Отварајући 9. Међународни сајам туризма И гастрокултуре, министар трговине и туризма Републике Српске Предраг Глухаковић је рекао да Семберија и Република Српска морају још више промовисати и боље искористити туристичке потенцијале и природна богатства којима обилују.

“Ови капацитети којима располажемо као што су Етно село Станишићи, вјерски објекти у граду, И све оно што град и читава Семберија има мора се далеко боље промовисати и маркетиншки представити и Европи и свијету, па ћемо имати и више и више туриста који на спосјећују. Нама и јесте циљ, и влади Републике Српске и граду Бијељина, да овај Сајам буде медјународни,” додао је Глухаковић.

“Сам одзив ових људи који су дошли да виде шта је изложено, али и број излагача, показује да смо на правом путу. Зато бих желио свима да се захвалим свима и да кажем да ћемо ми наставити да подржавамо дио привреде који се односи на туристичку, И све оно што би могло привући туристе, а мислим да се заиста има шта видјети у нашем граду,” рекао је Мићо Мићић, градоначелник Бијељине на отварању манифестације.

Директор Туристичке организације Српске Нада Јовановић је истакла да је Бијељина капија за улазак туриста у Српску, што и овој манифестацији даје посебан значај.

“Бијељина прије свега има одличну инфраструктуру, до ње је лако доћи, има квалитетне хотеле. Бијељина има и бројне манифестације, музеј, библиотеку, тај културни сегмент који је јако битан, а манифестације су битне са аспекта иницијалног доласка туриста. Посебно је важно да се у наредном периоду у туристичку понуди стави и промовише локалитет Громижељ, што ће бити јако интересантно туристима за будући период,” нагласила је Нада Јовановић.

“Оно што ми имамо да понудимо овдје у Бијељини су у првом реду природни потенцијали. Једна од најважнијих ствари јесте Бања Дворови, као јединствена у Републици Српској са 75 степени Целзијуса топлом олиго-минералном водом. Ријеке Дрину и Саву, затим мочвару Громижељ, заштићено подручје,” додао је Миливоје Ера, самостални референт у Туристичкој организацији Бијељине.

“Сајам је јако интересантан. Ова комбинација гастрономске понуде је нешто што привлачи туристе из читавог региона,” рекла је Рада Живановић, из Туристичке организације Лозница.

“Јако је посјећен сајам и јако је лијепо орагизован. Све похвале од нас, додала је једна од излагача, Светлана Сабо, из Туристичке организације Сремска Митровица.

У првом кварталу број ноћења у Републици Српској  повећан је за 22,3 одсто, а уплата боравишне таксе за 12 одсто у односу на прошлу годину, подаци су који су изнијети на отварању Међународног сајма туризма и гастрокултуре “Бијељина-турист”.



БН ТВ

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Карадоз

18.05.2018 16:06

Па јесте треба развијати сеоски туризам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МАXИ

18.05.2018 16:41

Кајсија треба за министра туризма какав је лијеп и паметан. Сељачина из Обарске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јааа

18.05.2018 20:33

Битно је да си ти господин, види се по изразавању,одакле си ти па ниси сељак?!

Name

МАXИ

18.05.2018 21:36

Еее моја сељацино. Како сељак брани сељацину тако и треба иста сте сорта само различита села

Name

МАXИ

18.05.2018 21:37

А за разлику од вас обојице сам господин у души

Name

М. Н.

18.05.2018 18:08

Код нас туризам је сатор. Само фале пјеваљка и Гоци бенд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберац

18.05.2018 19:42

Како развит туризам у Бијељини са овим глупсоном Кајсијом., и сам каже да има завршена четир разреда основне школе а остале дипломе је купио. Али није он јадан крив пдп га је поставио за директора. Е мој Славиша Марковићу изгледа да си ти већи глупсон од Кајсије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

18.05.2018 19:43

Вријеме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

П.

19.05.2018 14:54

Бијељина и туризам, надам се да се неко сали. О чему причате. Немате воз. Аутобуска станица смрди на урин. Рупе по асфалту. Природа никаква. У граду има један ресторан. Све јадно, сиромашно, исподпросјецно. Посветите се пољопривреди, воћарству....тамо гдје има капацитета. Туризам оставите онима који имају шта да покажу.

ОДГОВОРИТЕ