Otvoren sajam "Bijeljina-turist"

U Bijeljini je danas otvoren dvodnevni Sajam turizma i gastrokulture “Bijeljina-turist”. Sajam se održava na trgu u centru grada, gdje se više od 80 domaćih izlagača I gostiju iz regiona predstavlja na 500 metara kvadratnih izložbenog prostora.

Republika Srpska 18.05.2018 | 17:42
Otvoren sajam "Bijeljina-turist"
Otvarajući 9. Međunarodni sajam turizma I gastrokulture, ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković je rekao da Semberija i Republika Srpska moraju još više promovisati i bolje iskoristiti turističke potencijale i prirodna bogatstva kojima obiluju.

“Ovi kapaciteti kojima raspolažemo kao što su Etno selo Stanišići, vjerski objekti u gradu, I sve ono što grad i čitava Semberija ima mora se daleko bolje promovisati i marketinški predstaviti i Evropi i svijetu, pa ćemo imati i više i više turista koji na sposjećuju. Nama i jeste cilj, i vladi Republike Srpske i gradu Bijeljina, da ovaj Sajam bude medjunarodni,” dodao je Gluhaković.

“Sam odziv ovih ljudi koji su došli da vide šta je izloženo, ali i broj izlagača, pokazuje da smo na pravom putu. Zato bih želio svima da se zahvalim svima i da kažem da ćemo mi nastaviti da podržavamo dio privrede koji se odnosi na turističku, I sve ono što bi moglo privući turiste, a mislim da se zaista ima šta vidjeti u našem gradu,” rekao je Mićo Mićić, gradonačelnik Bijeljine na otvaranju manifestacije.

Direktor Turističke organizacije Srpske Nada Jovanović je istakla da je Bijeljina kapija za ulazak turista u Srpsku, što i ovoj manifestaciji daje poseban značaj.

“Bijeljina prije svega ima odličnu infrastrukturu, do nje je lako doći, ima kvalitetne hotele. Bijeljina ima i brojne manifestacije, muzej, biblioteku, taj kulturni segment koji je jako bitan, a manifestacije su bitne sa aspekta inicijalnog dolaska turista. Posebno je važno da se u narednom periodu u turističku ponudi stavi i promoviše lokalitet Gromiželj, što će biti jako interesantno turistima za budući period,” naglasila je Nada Jovanović.

“Ono što mi imamo da ponudimo ovdje u Bijeljini su u prvom redu prirodni potencijali. Jedna od najvažnijih stvari jeste Banja Dvorovi, kao jedinstvena u Republici Srpskoj sa 75 stepeni Celzijusa toplom oligo-mineralnom vodom. Rijeke Drinu i Savu, zatim močvaru Gromiželj, zaštićeno područje,” dodao je Milivoje Era, samostalni referent u Turističkoj organizaciji Bijeljine.

“Sajam je jako interesantan. Ova kombinacija gastronomske ponude je nešto što privlači turiste iz čitavog regiona,” rekla je Rada Živanović, iz Turističke organizacije Loznica.

“Jako je posjećen sajam i jako je lijepo oragizovan. Sve pohvale od nas, dodala je jedna od izlagača, Svetlana Sabo, iz Turističke organizacije Sremska Mitrovica.

U prvom kvartalu broj noćenja u Republici Srpskoj  povećan je za 22,3 odsto, a uplata boravišne takse za 12 odsto u odnosu na prošlu godinu, podaci su koji su iznijeti na otvaranju Međunarodnog sajma turizma i gastrokulture “Bijeljina-turist”.



BN TV

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Karadoz

18.05.2018 16:06

Pa jeste treba razvijati seoski turizam.

ODGOVORITE
Name

MAXI

18.05.2018 16:41

Kajsija treba za ministra turizma kakav je lijep i pametan. Seljačina iz Obarske.

ODGOVORITE
Name

Jaaa

18.05.2018 20:33

Bitno je da si ti gospodin, vidi se po izrazavanju,odakle si ti pa nisi seljak?!

Name

MAXI

18.05.2018 21:36

Eee moja seljacino. Kako seljak brani seljacinu tako i treba ista ste sorta samo različita sela

Name

MAXI

18.05.2018 21:37

A za razliku od vas obojice sam gospodin u duši

Name

M. N.

18.05.2018 18:08

Kod nas turizam je sator. Samo fale pjevaljka i Goci bend.

ODGOVORITE
Name

Semberac

18.05.2018 19:42

Kako razvit turizam u Bijeljini sa ovim glupsonom Kajsijom., i sam kaže da ima završena četir razreda osnovne škole a ostale diplome je kupio. Ali nije on jadan kriv pdp ga je postavio za direktora. E moj Slaviša Markoviću izgleda da si ti veći glupson od Kajsije.

ODGOVORITE
Name

Re

18.05.2018 19:43

Vrijeme.

ODGOVORITE
Name

P.

19.05.2018 14:54

Bijeljina i turizam, nadam se da se neko sali. O čemu pričate. Nemate voz. Autobuska stanica smrdi na urin. Rupe po asfaltu. Priroda nikakva. U gradu ima jedan restoran. Sve jadno, siromašno, ispodprosjecno. Posvetite se poljoprivredi, voćarstvu....tamo gdje ima kapaciteta. Turizam ostavite onima koji imaju šta da pokažu.

ODGOVORITE