Пеп дао "амин", Артета рекао ДА Арсеналу!

На "Емирејтсу" су се одлучили за познато, али неискусно лице. . .

Фудбал 18.05.2018 | 20:45
Пеп дао "амин", Артета рекао ДА Арсеналу!
Гвардиола је дао дозволу за преговоре, Артета је саслужао Арсенал и - пристао!

Портал "Гоал" преноси да је Арсенал начелно договорио услове са досадашњим помоћником у Манчестер ситију, Микелом Артетом (36), који ће од наредне недеље и званично преузети руковођење тимом са "Емирејтса".

Бивши шпански везиста ће тако наследити Арсена Венгера који се повлачи из клуба после 22 године, а управо је он дао "амин" за његов долазак иако Артета није радио као тренер до сада.

Микел Артета је управо у Арсеналу, код Венгера, завршио играчку каријеру 2016. године, а онда неочекивано отишао на "Етихад" где је постао "десна рука" Пепа Гвардиоле са којим је ове сезоне освојио и Премијер лигу.

"Микелов допринос је био невероватан. Одлично смо сарађивали са њим... Ако остане - бићу најсрећнији на свету. Ако оде због понуде коју има на столу, не могу му рећи да не може да иде", рекао је недавно Пеп Гвардиола упитан за статус шпанског аса.

Арсенал се тако одлучио за неискусног стратега, али познато лице на "Емирејтсу" - пошто је Артета пет година носио дрес овог клуба чији је био и капитен.

Претходних недеља и месеци у везу са Арсеналом доводили су се Макс Алегри, Карло Анћелоти, Томас Тухел, Јулијан Нагелсман, Ралф Хасенхитл, Жељко Бувач, Патрик Вијера и други, али је Арсенал изгледа коначно "преломио" и наредне седмице ће и званично објавити потписан договор.

Наводно, у стручном штабу Микела Артете биће и Санти Казорла, садашњи фудбалер Арсенала, који се већ годинама мучи с повредама и размишља о прекиду каријере.

Артета је рођен у Баскији, у Сан Себастијану, али је кроз млађе категорије Барселоне стигао до дреса Пари сен Жермена, потом Ренџерса и Сосиједада. Ипак, најдубљи траг оставио је у Евертону за који је наступао од 2005. до 2011. године, док је потом још пет година носио дрес Арсенала. Никада није наступао за сениорску репрезентацију Шпаније, чак је једног тренутка постојала могућност да "постане" Енглез.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар