Радник опет има репрезентативца

Селектор младе репретентације БиХ, У21 Винко Мариновић одредио је респектабилан тим за предстојећу пријатељску утакмицу против селекције Албаније, која ће 28. маја бити одиграна у Елбасану.

Фудбал 18.05.2018 | 15:45
Радник опет има репрезентативца
Један од најискуснијих у овом тиму, који махом чине младићи из Премијер лиги БиХ јесте Демир Пецо, крилни нападач бијељинског Радника, који је у финишу сезоне досегао врхуац форме.

Пецо очекује јаку провјеру пред наставак квалификација за Европско првенство, без обзира што је иза већине репрезентативаца дуга и напорна сезона.

“Мислим да ће утакмица у Елбасану бити добра провјера и за нас на терену, али и селектора Мариновића, који ће, вјерујем пробати неке нове играче и тактичке замисли. Иако је сам финиш напорне сезоне, позив селектора ми је велико задовољство, као и сваки пут до сада, јер сан је сваког спортисте да наступа за своју земљу”, каже Пецо.



Млада репрезентација БиХ, пред септембарски наставак квалификација, заузима прво мјесто у Групи 8, са реалним изгледима да се наредне године нађе на Европском првенству у Италији. Уз ограду да квалификациони циклус још није завршен, Пецо сматра да ова генерација младих фудбалера из БиХ може да направи корак више на међународној сцени.

“Имамо заиста добру екипу, и што је још важније одличну атмосферу унутар тима. Искрено вјерујем да можемо отићи на Евро, а онда направити и корак више, зашто да не”

Након тешке повреде, која је овог младића одвојила од терена већи дио прошле сезоне, Пецо је у овој сезони постепено подизао своју форму. У финишу сезоне је, као и екипа Радника, пружио најбоље партије. То је нада то за све присталице Радника да ће сезона ипак бити завршена освајањем трофеја, јер је 24. маја у Приједору на програму финале Купа Републике Српске, између Радника И Крупе.

“Већ сада могу рећи да сам задовољан актуелном сезоном. Најбитније ми је да сам здрав И да одиграм што више утакмица, а трофеји И побједе ће долазити кроз напоран рад”



Демир Пецо је тема у фудбалским круговима, током сваког прелазног рока, у посљедњих неколико година. Тако ће сигурно бити И овог љета, али Радников везњак каже да га те приче не дотичу много.

“Навикао сам на те ствари, јер И док сам био у Вележу стизале су бројне понуде. Тада сам изабрао Радник И очигледно нисам погријешио. Вјерујем да ће тако бити И онога дана када будем одлазио из Бијељине. Овдје ми је за сада лијепо, а шта ће бити у будућности видјећемо”, закључује Радников репрезентативац, Демир Пецо.

Извор: БН
Фото: Бљесак.инфо, фкрадник.ба, кикер.де

Коментари / 0

Оставите коментар