Radnik opet ima reprezentativca

Selektor mlade repretentacije BiH, U21 Vinko Marinović odredio je respektabilan tim za predstojeću prijateljsku utakmicu protiv selekcije Albanije, koja će 28. maja biti odigrana u Elbasanu.

Fudbal 18.05.2018 | 15:45
Radnik opet ima reprezentativca
Jedan od najiskusnijih u ovom timu, koji mahom čine mladići iz Premijer ligi BiH jeste Demir Peco, krilni napadač bijeljinskog Radnika, koji je u finišu sezone dosegao vrhuac forme.

Peco očekuje jaku provjeru pred nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, bez obzira što je iza većine reprezentativaca duga i naporna sezona.

“Mislim da će utakmica u Elbasanu biti dobra provjera i za nas na terenu, ali i selektora Marinovića, koji će, vjerujem probati neke nove igrače i taktičke zamisli. Iako je sam finiš naporne sezone, poziv selektora mi je veliko zadovoljstvo, kao i svaki put do sada, jer san je svakog sportiste da nastupa za svoju zemlju”, kaže Peco.Mlada reprezentacija BiH, pred septembarski nastavak kvalifikacija, zauzima prvo mjesto u Grupi 8, sa realnim izgledima da se naredne godine nađe na Evropskom prvenstvu u Italiji. Uz ogradu da kvalifikacioni ciklus još nije završen, Peco smatra da ova generacija mladih fudbalera iz BiH može da napravi korak više na međunarodnoj sceni.

“Imamo zaista dobru ekipu, i što je još važnije odličnu atmosferu unutar tima. Iskreno vjerujem da možemo otići na Evro, a onda napraviti i korak više, zašto da ne”

Nakon teške povrede, koja je ovog mladića odvojila od terena veći dio prošle sezone, Peco je u ovoj sezoni postepeno podizao svoju formu. U finišu sezone je, kao i ekipa Radnika, pružio najbolje partije. To je nada to za sve pristalice Radnika da će sezona ipak biti završena osvajanjem trofeja, jer je 24. maja u Prijedoru na programu finale Kupa Republike Srpske, između Radnika I Krupe.

“Već sada mogu reći da sam zadovoljan aktuelnom sezonom. Najbitnije mi je da sam zdrav I da odigram što više utakmica, a trofeji I pobjede će dolaziti kroz naporan rad”Demir Peco je tema u fudbalskim krugovima, tokom svakog prelaznog roka, u posljednjih nekoliko godina. Tako će sigurno biti I ovog ljeta, ali Radnikov veznjak kaže da ga te priče ne dotiču mnogo.

“Navikao sam na te stvari, jer I dok sam bio u Veležu stizale su brojne ponude. Tada sam izabrao Radnik I očigledno nisam pogriješio. Vjerujem da će tako biti I onoga dana kada budem odlazio iz Bijeljine. Ovdje mi je za sada lijepo, a šta će biti u budućnosti vidjećemo”, zaključuje Radnikov reprezentativac, Demir Peco.

Izvor: BN
Foto: Bljesak.info, fkradnik.ba, kiker.de

Komentari / 0

Ostavite komentar