Интервју - Крстајић за Италијане...

Не волим кад Сергеја пореде са Погбом! Љајићу, само настави овако! Према речима нашег селектора, Немци су први фаворити за освајање Златног глобуса.

Фудбал 20.05.2018 | 21:00
Интервју - Крстајић за Италијане...
Петорица из Серије А на списку за Мундијал. Под претпоставком да је тачно сазнање којих 25 играча се налази у најужем избору Младена Крстајића за пут на припреме у Аустрији, где ће српски репрезентативци ухватити залет пред одлазак у Русију. Било како, јасно је да ће Александар Коларов(Рома), Сергеј Милинковић Савић (Лацио) и Адем Љајић (Торино) путовати на Првенство света, на коме би требало да се на нађу и Душан Баста (Лацио) и Никола Миленковић (Фјорентина).

С обзором да толики број наших играча у италијанском првенству, логично је што су тамошње колеге из Тутомеркатовеба контактирале Младена Крстајића да се распитају како селектор посматра форму кандидата за државни тим.

Конкретно, Сергеја Милинковића Савића.

„Велики је таленат. Жао нам је што због повреде није могао да игра последња два контролна меча, са Мароком и Нигеријом. Спада у групу интересантних младих фудбалера, способних да засијају. Играчи попут њега могу да буду од велике важности за српски фудбал и наш државни тим“, уверава Крстајић.

И признаје да му боде очи кад некадашњег првотимца Војводине и Генка називају „Бели Погба“.

„Не свиђају ми се таква поређења. Сергејеви квалитети су познати, дечко има јединствен стил игре“.

Очи нације биће, између осталог, упрте и у Адема Љајића, од кога се очекује завршни пас, пламенита игра, асистенција... Све оно што током пролећа демонстрира у дресу Торина, што је велики напредак у односу на јесења издања.

„Најважније је да испуни захтеве као и сваки други репрезентативац Србије. Професионалац је. Показао ми је то. Ако овако настави неће бити никаквих проблема. Сви имају успоне и падове, шта је ту ново? Кад фудбалер достигне један ниво мора да пронађе начин да на њему остане до краја сезоне. Адем поседује огроман квалитет и јак карактер. Нити сумњам у њега, нити сам забринут“.

А верује селектор и у Александра Коларова.

„Он је наш нови капитен. Биће то и у будућности, зато и иде у Русији“.

Тамо нас чека захтеван задатак. Да се кроз Групу Е домогнемо осмине финала.

„Веома тешка група. Бразил је други на ФИФА ранг листи, Швајцарци шести, Костарика је 25, а ми 35. То све говори, зар не? Мада, нећемо путовати у Русију с белом заставом, нити се унапред предати. Даћемо све од себе у покушају да импресионирамо. Имамо амбицију и даћемо све од себе да покажемо шта можемо“.

Селектор је предочио да су контролне утакмице са Мароком и Нигеријом „понудиле одговоре на питања и дилеме с којима се његов стручни штаб суочио“, да да екипа „има простора за напредак“. Чини се да бисмо се задовољили и нокаут фазом. За нешто више, руку на срце, немамо квалитет. Свакако не као претенденти на Златни глобус.

„Мој први избор је Немачка. Међу кандидатима за трофеј су Бразил и Шпанија. А као потенцијално изненађење видим Белгију, има снажну репрезентацију. Исто важи и за остале селекције, чим су на Мундијалу значи да вреде“, допунио је Младен Крстајић.

Извор: моззартспорт

ФОТО: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар