Intervju - Krstajić za Italijane...

Ne volim kad Sergeja porede sa Pogbom! Ljajiću, samo nastavi ovako! Prema rečima našeg selektora, Nemci su prvi favoriti za osvajanje Zlatnog globusa.

Fudbal 20.05.2018 | 21:00
Intervju - Krstajić za Italijane...
Petorica iz Serije A na spisku za Mundijal. Pod pretpostavkom da je tačno saznanje kojih 25 igrača se nalazi u najužem izboru Mladena Krstajića za put na pripreme u Austriji, gde će srpski reprezentativci uhvatiti zalet pred odlazak u Rusiju. Bilo kako, jasno je da će Aleksandar Kolarov(Roma), Sergej Milinković Savić (Lacio) i Adem Ljajić (Torino) putovati na Prvenstvo sveta, na kome bi trebalo da se na nađu i Dušan Basta (Lacio) i Nikola Milenković (Fjorentina).

S obzorom da toliki broj naših igrača u italijanskom prvenstvu, logično je što su tamošnje kolege iz Tutomerkatoveba kontaktirale Mladena Krstajića da se raspitaju kako selektor posmatra formu kandidata za državni tim.

Konkretno, Sergeja Milinkovića Savića.

„Veliki je talenat. Žao nam je što zbog povrede nije mogao da igra poslednja dva kontrolna meča, sa Marokom i Nigerijom. Spada u grupu interesantnih mladih fudbalera, sposobnih da zasijaju. Igrači poput njega mogu da budu od velike važnosti za srpski fudbal i naš državni tim“, uverava Krstajić.

I priznaje da mu bode oči kad nekadašnjeg prvotimca Vojvodine i Genka nazivaju „Beli Pogba“.

„Ne sviđaju mi se takva poređenja. Sergejevi kvaliteti su poznati, dečko ima jedinstven stil igre“.

Oči nacije biće, između ostalog, uprte i u Adema Ljajića, od koga se očekuje završni pas, plamenita igra, asistencija... Sve ono što tokom proleća demonstrira u dresu Torina, što je veliki napredak u odnosu na jesenja izdanja.

„Najvažnije je da ispuni zahteve kao i svaki drugi reprezentativac Srbije. Profesionalac je. Pokazao mi je to. Ako ovako nastavi neće biti nikakvih problema. Svi imaju uspone i padove, šta je tu novo? Kad fudbaler dostigne jedan nivo mora da pronađe način da na njemu ostane do kraja sezone. Adem poseduje ogroman kvalitet i jak karakter. Niti sumnjam u njega, niti sam zabrinut“.

A veruje selektor i u Aleksandra Kolarova.

„On je naš novi kapiten. Biće to i u budućnosti, zato i ide u Rusiji“.

Tamo nas čeka zahtevan zadatak. Da se kroz Grupu E domognemo osmine finala.

„Veoma teška grupa. Brazil je drugi na FIFA rang listi, Švajcarci šesti, Kostarika je 25, a mi 35. To sve govori, zar ne? Mada, nećemo putovati u Rusiju s belom zastavom, niti se unapred predati. Daćemo sve od sebe u pokušaju da impresioniramo. Imamo ambiciju i daćemo sve od sebe da pokažemo šta možemo“.

Selektor je predočio da su kontrolne utakmice sa Marokom i Nigerijom „ponudile odgovore na pitanja i dileme s kojima se njegov stručni štab suočio“, da da ekipa „ima prostora za napredak“. Čini se da bismo se zadovoljili i nokaut fazom. Za nešto više, ruku na srce, nemamo kvalitet. Svakako ne kao pretendenti na Zlatni globus.

„Moj prvi izbor je Nemačka. Među kandidatima za trofej su Brazil i Španija. A kao potencijalno iznenađenje vidim Belgiju, ima snažnu reprezentaciju. Isto važi i za ostale selekcije, čim su na Mundijalu znači da vrede“, dopunio je Mladen Krstajić.

Izvor: mozzartsport

FOTO: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar