Нејмар: Ово Свјетско првенство мора бити моје!

Бразилац Нејмар да Силва осећа да ће предстојеће Светско првенство у Русији, где је "Селесау" ривал Србија у групној фази, протећи у његовом знаку.

Фудбал 19.05.2018 | 17:00
Нејмар: Ово Свјетско првенство мора бити моје!
Нападач Пари Сен Жермена уверен је да може да одведе Бразил до титуле првака света, само да у потпуности буде спреман.

"Мундијал је највеће такмичење на свету, желим да играм тамо и будем шампион. Светско првенство мора да буде моје. Највећи ужитак ми је да будем на терену", рекао је Нејмар за "Десимпедидос". 

Нејмар, који због повреде није играо од фебруара, истиче да се полако опоравља. 

"Почео сам да тренирам са лоптом, осећам се добро. Наравно да и даље постоји страх, идем полако", каже звезда ПСЖ. 

Нејмар се ужелео фудбала и вредно и напорно ради како би спреман дочекао почетак Светског првенства у Русији после дуге паузе након операције стопала.

Бразилски ас почео је са тренинзима.

"Кренуо сам да радим са лоптом, правим пасове, шутирам… Осећам се добро на терену. Наравно, постоји још увек страх, али ће полако и он нестати", рекао је Нејмар у интервјуу за "Десимпедидос", одговарајући на питања навијача.

Фудбалер Пари сен Жермена жели да на Мундијалу у Русији остави посебан траг и да његова репрезентација освоји пехар, први после 2002. године, а укупно шести.

"Моја највећа инспирација је фудбал и највише волим да будем на терену. А Светско првенство је највеће такмичење и желим да га освојим. Тај пехар мора бити мој", навео је Нејмар.

На питање навијача да ли је спреман да се промени фризуру о којој увек посебно води рачуна ако Бразил освоји титулу првака света у Русији, јасно је поручио: "Ако победимо, урадићу све што желите".

Светско првенство почиње 14. јуна, а Бразил ће наступати у групи Е заједно са селекцијама Србије, Швајцарске и Костарике.

Поред Нејмара, највеће звезде "Селесаа" су Роберто Фирмино, Даглас Кошта, Габријел Жезус, Фелипе Кутињо, Фернандињо, Каземиро, Тијаго Силва, Марсело... 

Ривали Бразилу и Србији у Групи Е на СП биће Швајцарска и Костарика, која је први противник "Орлова" 17. јуна у Самари. 

Дерби групе Србија – Бразил на програму је 27. јуна у Москви на Спартаковој "Аткритје арени".

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар