Nejmar: Ovo Svjetsko prvenstvo mora biti moje!

Brazilac Nejmar da Silva oseća da će predstojeće Svetsko prvenstvo u Rusiji, gde je "Selesau" rival Srbija u grupnoj fazi, proteći u njegovom znaku.

Fudbal 19.05.2018 | 17:00
Nejmar: Ovo Svjetsko prvenstvo mora biti moje!
Napadač Pari Sen Žermena uveren je da može da odvede Brazil do titule prvaka sveta, samo da u potpunosti bude spreman.

"Mundijal je najveće takmičenje na svetu, želim da igram tamo i budem šampion. Svetsko prvenstvo mora da bude moje. Najveći užitak mi je da budem na terenu", rekao je Nejmar za "Desimpedidos". 

Nejmar, koji zbog povrede nije igrao od februara, ističe da se polako oporavlja. 

"Počeo sam da treniram sa loptom, osećam se dobro. Naravno da i dalje postoji strah, idem polako", kaže zvezda PSŽ. 

Nejmar se uželeo fudbala i vredno i naporno radi kako bi spreman dočekao početak Svetskog prvenstva u Rusiji posle duge pauze nakon operacije stopala.

Brazilski as počeo je sa treninzima.

"Krenuo sam da radim sa loptom, pravim pasove, šutiram… Osećam se dobro na terenu. Naravno, postoji još uvek strah, ali će polako i on nestati", rekao je Nejmar u intervjuu za "Desimpedidos", odgovarajući na pitanja navijača.

Fudbaler Pari sen Žermena želi da na Mundijalu u Rusiji ostavi poseban trag i da njegova reprezentacija osvoji pehar, prvi posle 2002. godine, a ukupno šesti.

"Moja najveća inspiracija je fudbal i najviše volim da budem na terenu. A Svetsko prvenstvo je najveće takmičenje i želim da ga osvojim. Taj pehar mora biti moj", naveo je Nejmar.

Na pitanje navijača da li je spreman da se promeni frizuru o kojoj uvek posebno vodi računa ako Brazil osvoji titulu prvaka sveta u Rusiji, jasno je poručio: "Ako pobedimo, uradiću sve što želite".

Svetsko prvenstvo počinje 14. juna, a Brazil će nastupati u grupi E zajedno sa selekcijama Srbije, Švajcarske i Kostarike.

Pored Nejmara, najveće zvezde "Selesaa" su Roberto Firmino, Daglas Košta, Gabrijel Žezus, Felipe Kutinjo, Fernandinjo, Kazemiro, Tijago Silva, Marselo... 

Rivali Brazilu i Srbiji u Grupi E na SP biće Švajcarska i Kostarika, koja je prvi protivnik "Orlova" 17. juna u Samari. 

Derbi grupe Srbija – Brazil na programu je 27. juna u Moskvi na Spartakovoj "Atkritje areni".

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar