Помпео позвао: Само агресивно

Амерички државни секретар Мајк Попео величао је "суштинску исправност" САД у глобалним питањима, позвавши деморалисане дипломате у Стејт департменту да дјелују чврсто и агресивно у промовисању и спровођењу спољне политике администрације на челу с предсједником Доналдом Трампом.

Свијет 17.05.2018 | 07:20
Помпео позвао: Само агресивно
У мотивационом говору који је одржао у Стејт департменту, Помпео је објаснио да његови поновљени позиви Министарству спољних послова да поврати своју "агресивност" значи да би дипломате требало да делују самоувјерено знајући да су интереси САД праведни, преноси АП.

"Таква агресивност није арогантност, нити хвалисање, нити егоизам. То је самоувјереност, вјера у себе и своје идеје. У нашем случају, то је суштинска исправност Америке. И то је агресивност рођена из оправданог знања да су наши интереси праведни, посебни и изграђени на суштинским принципима Америке", рекао је Помепо, наведено је у изводима из његовог говора.

Задатак САД је, истакао је Помпео, да сачувају цивилизацију људског достојанства, индивидуалну слободу, демократију, национални суверенитет и владавину права, као и да изазову сваког ко покуша да то сруши.

"Требало би да будемо поносни на Америку и њене вриједности и да вјерујемо у њих", рекао је он.

Државни секретар САД је нагласио да Трамп цијени дипломатију и да ће је користити у заштити америчких интереса.

"Имамо среће што наш предсједник вреднује и разумије моћ дипломатије, и зна да морамо користити сваку алатку из дипломатског комплета", закључио је Помпео.

Извор: Тањуг

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Копејка

17.05.2018 05:35

Ста овај наприца.Говори о некој исправности?Спољни свијет види то кад вас као копрцање и јалов,али и по многе народе крвав,вас покусај да останете горњи.Тобоган је вас.Слиједи спустање.Мозете заједно са Британцима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Десимир

17.05.2018 05:41

Јадна мајко дивљака.... оце вам се одбити од главу.. зиви били па видјели..

ОДГОВОРИТЕ
Name

злаја

17.05.2018 05:54

Ови се не виде колико су дефектни у демократији каубој и демократија ,,,, пљацкају цитав свијет будале тоталне ,,али це и њима бог да суди ,,,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рубља

17.05.2018 06:32

Народ са урођеним деформитетом мозга. Све што смо видјели и видимо шта раде по цијелом свијету за срећу својих гузица они називају праведним интересима. Дијагноза: "Рак мозга".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милко

17.05.2018 06:47

Само три будалста коментара о пропасти Америке? Ајмо браћо, навалите са коментарима.

ОДГОВОРИТЕ