Pompeo pozvao: Samo agresivno

Američki državni sekretar Majk Popeo veličao je "suštinsku ispravnost" SAD u globalnim pitanjima, pozvavši demoralisane diplomate u Stejt departmentu da djeluju čvrsto i agresivno u promovisanju i sprovođenju spoljne politike administracije na čelu s predsjednikom Donaldom Trampom.

Svijet 17.05.2018 | 07:20
Pompeo pozvao: Samo agresivno
U motivacionom govoru koji je održao u Stejt departmentu, Pompeo je objasnio da njegovi ponovljeni pozivi Ministarstvu spoljnih poslova da povrati svoju "agresivnost" znači da bi diplomate trebalo da deluju samouvjereno znajući da su interesi SAD pravedni, prenosi AP.

"Takva agresivnost nije arogantnost, niti hvalisanje, niti egoizam. To je samouvjerenost, vjera u sebe i svoje ideje. U našem slučaju, to je suštinska ispravnost Amerike. I to je agresivnost rođena iz opravdanog znanja da su naši interesi pravedni, posebni i izgrađeni na suštinskim principima Amerike", rekao je Pomepo, navedeno je u izvodima iz njegovog govora.

Zadatak SAD je, istakao je Pompeo, da sačuvaju civilizaciju ljudskog dostojanstva, individualnu slobodu, demokratiju, nacionalni suverenitet i vladavinu prava, kao i da izazovu svakog ko pokuša da to sruši.

"Trebalo bi da budemo ponosni na Ameriku i njene vrijednosti i da vjerujemo u njih", rekao je on.

Državni sekretar SAD je naglasio da Tramp cijeni diplomatiju i da će je koristiti u zaštiti američkih interesa.

"Imamo sreće što naš predsjednik vrednuje i razumije moć diplomatije, i zna da moramo koristiti svaku alatku iz diplomatskog kompleta", zaključio je Pompeo.

Izvor: Tanjug

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Kopejka

17.05.2018 07:35

Sta ovaj naprica.Govori o nekoj ispravnosti?Spoljni svijet vidi to kad vas kao koprcanje i jalov,ali i po mnoge narode krvav,vas pokusaj da ostanete gornji.Tobogan je vas.Slijedi spustanje.Mozete zajedno sa Britancima.

ODGOVORITE
Name

Desimir

17.05.2018 07:41

Jadna majko divljaka.... oce vam se odbiti od glavu.. zivi bili pa vidjeli..

ODGOVORITE
Name

zlaja

17.05.2018 07:54

Ovi se ne vide koliko su defektni u demokratiji kauboj i demokratija ,,,, pljackaju citav svijet budale totalne ,,ali ce i njima bog da sudi ,,,

ODGOVORITE
Name

Rublja

17.05.2018 08:32

Narod sa urođenim deformitetom mozga. Sve što smo vidjeli i vidimo šta rade po cijelom svijetu za sreću svojih guzica oni nazivaju pravednim interesima. Dijagnoza: "Rak mozga".

ODGOVORITE
Name

Milko

17.05.2018 08:47

Samo tri budalsta komentara o propasti Amerike? Ajmo braćo, navalite sa komentarima.

ODGOVORITE