Португалски Калчополи!

Хапшења у Спортингу због намештаљки, судије се плаћале и у рукомету?! Тужни дани за лисабонског гиганта!

Фудбал 17.05.2018 | 11:15
Португалски Калчополи!
Таман што су кренули да се успињу. Изгледа ће се завршити тако што ће треснути на под. У само неколико сати ситуација на стадиону “Жозе Алваладе“ прерасла је у потпуно стање хаоса. Још синоћ упад хулигана који су бакљама, каишевима и ножевима напали играче и поштено налупали Баса Доста због изгубљеног места у Лиги шампиона, а јутрос рација због намештаљки!

Према извештајима из Португалије, ухапшене су четири особе, међу њима и спортски директор СпортингаАндре Жералдес!

Занимљиво, истрага је покренута због сумњивих радњи у рукомету, пошто је Спортинг у том спорту двоструки узастопни шампион Португалије. Али се онда проширила. Полиција је пресрела гласовне поруке извесног Паула Силве преко апликације WхатсАпп. Он је иначе посредник који је у име лисабонских Лавова договарао резултате. Силва је наводно судијама дао 2.000 евра како би наместио утакмицу Бенфике и Порта тако да рукометаши Спортинга остану на челу табеле.

Међутим, истрага је онда проширена на и на фудбалску секцију Спортинга. Конкретно на августовски дуел са Гимареашом из ове сезоне који су Лавови добили са 5:0. Између осталог и зато што је поменути Силванаводно потплатио штопера противничке екипе Жоаоа Аурелија. Силва је Аурелија исплатио дан након утакмице у околини стадиона “Афонсо Енрике“.

Под лупом су и мечеви Спортинга са Феиренсеом, Шавесом, Тонделом, Авесом и Есторилом. Сваки пут јеПауло Силва био посредник.

И да све буде горе, играчи су почели да беже из Спортинга после хулиганског упада у свлачионицу. Медији преносе да је капитен и понајбољи играч Бруно Фернандеш већ саопштио породици да пакују кофере.

ТВ кућа НОС саопштила је после свега да размишља о раскидању уговора са Спортингом, који би на основу продаје права за преносе утакмица требало да на тај начин приходује чак 515.000.000 евра за период од 2015. до 2027. године. Могао би ово да буде велики ударац за лисабонског гиганта.

Штета. Превелики је то клуб да би га водили овакви мешетари.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар