Portugalski Kalčopoli!

Hapšenja u Sportingu zbog nameštaljki, sudije se plaćale i u rukometu?! Tužni dani za lisabonskog giganta!

Fudbal 17.05.2018 | 11:15
Portugalski Kalčopoli!
Taman što su krenuli da se uspinju. Izgleda će se završiti tako što će tresnuti na pod. U samo nekoliko sati situacija na stadionu “Žoze Alvalade“ prerasla je u potpuno stanje haosa. Još sinoć upad huligana koji su bakljama, kaiševima i noževima napali igrače i pošteno nalupali Basa Dosta zbog izgubljenog mesta u Ligi šampiona, a jutros racija zbog nameštaljki!

Prema izveštajima iz Portugalije, uhapšene su četiri osobe, među njima i sportski direktor SportingaAndre Žeraldes!

Zanimljivo, istraga je pokrenuta zbog sumnjivih radnji u rukometu, pošto je Sporting u tom sportu dvostruki uzastopni šampion Portugalije. Ali se onda proširila. Policija je presrela glasovne poruke izvesnog Paula Silve preko aplikacije WhatsApp. On je inače posrednik koji je u ime lisabonskih Lavova dogovarao rezultate. Silva je navodno sudijama dao 2.000 evra kako bi namestio utakmicu Benfike i Porta tako da rukometaši Sportinga ostanu na čelu tabele.

Međutim, istraga je onda proširena na i na fudbalsku sekciju Sportinga. Konkretno na avgustovski duel sa Gimareašom iz ove sezone koji su Lavovi dobili sa 5:0. Između ostalog i zato što je pomenuti Silvanavodno potplatio štopera protivničke ekipe Žoaoa Aurelija. Silva je Aurelija isplatio dan nakon utakmice u okolini stadiona “Afonso Enrike“.

Pod lupom su i mečevi Sportinga sa Feirenseom, Šavesom, Tondelom, Avesom i Estorilom. Svaki put jePaulo Silva bio posrednik.

I da sve bude gore, igrači su počeli da beže iz Sportinga posle huliganskog upada u svlačionicu. Mediji prenose da je kapiten i ponajbolji igrač Bruno Fernandeš već saopštio porodici da pakuju kofere.

TV kuća NOS saopštila je posle svega da razmišlja o raskidanju ugovora sa Sportingom, koji bi na osnovu prodaje prava za prenose utakmica trebalo da na taj način prihoduje čak 515.000.000 evra za period od 2015. do 2027. godine. Mogao bi ovo da bude veliki udarac za lisabonskog giganta.

Šteta. Preveliki je to klub da bi ga vodili ovakvi mešetari.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar