Грешке Срђана Обрадовића нису случајне!

Члан Судијске комисије ФСС каже да је о томе покушао да обавести и Славишу Кокезу!

Фудбал 19.05.2018 | 09:00
Грешке Срђана Обрадовића нису случајне!
Скандал великих размера данима после утакмице у Суботици дрма српски фудбал! Арбитар из Јагодине Срђан Обрадовић, који је досудио сраман пенал за Спартак над Радничким, ухапшен је због сумње да је залоупотребио службени положај. Како спекулишу поједини београдски медији он је пао на полиграфском испитивању...

И док се чека исход полицијске акције фудбалске посланике највише занима како је Срђан Обрадовић,осведочена штеточина, преживео толико дуго на листи најбољих српских арбитара. И ко због тога мора да сноси последице.

Члан Судијске комисије ФСС Рака Ђуровић у изјави за Вечерње Новости је поручио да не верује у случајност када су у питању одлуке Срђана Обрадовића.

„Судијска одлука, каква год да је, не подлеже кривичном закону, али је извесно да код Обрадовића постоје и неки други елементи за кривично гоњење. И не верујем у случајност када су овако озбиљне ствари у питању, јер Обрадовић је у последњих неколико месеци одлукама које нису својествене арбитру тог ранга себе доводио у сумњу. Верујем да га полиција није привала без дужег праћења и неких сазнања. Ипак, кривица не постоји док не буде доказана на суду“, рекао је за Новости члан Судијске комисије ФСС Рака Ђуровић.

Он је додао да је месецима покушавао председника ФСС Славишу Кокезу да обавести о арбитражи Срђана Обрадовића...

„Причамо о Обрадовићу и његовој серији нелогичних одлука, али он није усамљен када су катастрофалне грешке у питању. Било је још арбитара чије се одлуке могу посматрати и ван правила фудбалске игре, јер су биле све само не фудбалске. Знате да сам месецима покушавао да известим Кокезу о суђењу појединаца, начину делегирања и читавом стању у организацији. Али председник је имао сувише много обавеза. Још чекам на тај састанак и упоран сам“.

Одбор за хитна питања је за 22. мај најавио нови сазив Судијске комисије и радикалне промене.

„Видео сам информацију, али нико са мном из ФСС није контактирао, па и не знам њихове планове. Ово тело Савеза има ингеренцију и моћ да смени и номинује други састав, али ваљда је ред да ми из Комисије прво поднесемо извештај“.

Занимљива је изјава Раке Ђуровића о томе како су прошле године на листу враћени арбитри који су првобитно били скинути са исте.

„Шансу им је дао Извршни одбор ФСС“, рекао је Ђуровић за Политику.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар