Greške Srđana Obradovića nisu slučajne!

Član Sudijske komisije FSS kaže da je o tome pokušao da obavesti i Slavišu Kokezu!

Fudbal 19.05.2018 | 09:00
Greške Srđana Obradovića nisu slučajne!
Skandal velikih razmera danima posle utakmice u Subotici drma srpski fudbal! Arbitar iz Jagodine Srđan Obradović, koji je dosudio sraman penal za Spartak nad Radničkim, uhapšen je zbog sumnje da je zaloupotrebio službeni položaj. Kako spekulišu pojedini beogradski mediji on je pao na poligrafskom ispitivanju...

I dok se čeka ishod policijske akcije fudbalske poslanike najviše zanima kako je Srđan Obradović,osvedočena štetočina, preživeo toliko dugo na listi najboljih srpskih arbitara. I ko zbog toga mora da snosi posledice.

Član Sudijske komisije FSS Raka Đurović u izjavi za Večernje Novosti je poručio da ne veruje u slučajnost kada su u pitanju odluke Srđana Obradovića.

„Sudijska odluka, kakva god da je, ne podleže krivičnom zakonu, ali je izvesno da kod Obradovića postoje i neki drugi elementi za krivično gonjenje. I ne verujem u slučajnost kada su ovako ozbiljne stvari u pitanju, jer Obradović je u poslednjih nekoliko meseci odlukama koje nisu svojestvene arbitru tog ranga sebe dovodio u sumnju. Verujem da ga policija nije privala bez dužeg praćenja i nekih saznanja. Ipak, krivica ne postoji dok ne bude dokazana na sudu“, rekao je za Novosti član Sudijske komisije FSS Raka Đurović.

On je dodao da je mesecima pokušavao predsednika FSS Slavišu Kokezu da obavesti o arbitraži Srđana Obradovića...

„Pričamo o Obradoviću i njegovoj seriji nelogičnih odluka, ali on nije usamljen kada su katastrofalne greške u pitanju. Bilo je još arbitara čije se odluke mogu posmatrati i van pravila fudbalske igre, jer su bile sve samo ne fudbalske. Znate da sam mesecima pokušavao da izvestim Kokezu o suđenju pojedinaca, načinu delegiranja i čitavom stanju u organizaciji. Ali predsednik je imao suviše mnogo obaveza. Još čekam na taj sastanak i uporan sam“.

Odbor za hitna pitanja je za 22. maj najavio novi saziv Sudijske komisije i radikalne promene.

„Video sam informaciju, ali niko sa mnom iz FSS nije kontaktirao, pa i ne znam njihove planove. Ovo telo Saveza ima ingerenciju i moć da smeni i nominuje drugi sastav, ali valjda je red da mi iz Komisije prvo podnesemo izveštaj“.

Zanimljiva je izjava Rake Đurovića o tome kako su prošle godine na listu vraćeni arbitri koji su prvobitno bili skinuti sa iste.

„Šansu im je dao Izvršni odbor FSS“, rekao je Đurović za Politiku.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar