ВК Партизан: Успјеси у ненормалним условима!

Ватерполо клуб Партизан потписао уговоре са 13 великих талената. Над клубом и даље "виси мач": "Беспарица је одавно наша свакодневица, а сада се јавља и проблем базена. Настављамо борбу!", поручује председник клуба.

Остали спортови 22.05.2018 | 20:30
ВК Партизан: Успјеси у ненормалним условима!
Ватерполо клуб Партизан, синоним за тај спорт на овом простору, наставља да ради у врло тешким условима, али и даље са примарним циљем - стварање играча за свој први тим и за репрезентацију Србије.

У вези са овом поруком челника клуба, данас су у просторијама на Бањици потписаничетворогодишњи уговори са 13 ватерполиста рођених 2000. и 2001, који су до сада играли за други тим црно-белих Бањицу, а који наредних година треба да буду окосница првог тима.

"Потписивањем уговора са момцима који су у својој категорији међу најбољима у Србији одржавамо континуитет рада и политике клуба, ослањајући на нашу 'децу', на ватерполисте који су поникли Партизановој школи и који су будућност  српског ватерпола", рекао је председник клуба Александар Шоштар на конференцији за медије.

Он је рекао да су ових 13 момака показали велики потенцијал, али се од њих не очекују врхунски резултати одмах, већ ће им бити дато време и оно што је у спорту неопходно - стрпљење.

"Сигурно ће бити још прилика да се о њима много пише и прича", констатовао је Шоштар.

Тренер првог тима Партизана Стефан Ћирић је додао су играчи са којима су потписани уговор квалитет доказали и у млађим категоријама репрезентације.

"Наши играчи и њихови родитељи имају поверење у Партизан, као што ми верујемо да и наш клуб и ватерполо репрезентација Србија може да рачуна на њих у будућности. Драго ми је да потписујемо уговоре са целом, врло талентованом генерацијом. Сигуран сам да ћемо наставити тренд везивања перспективних играча на дужи период. Последњих година било је примера да играчи прерано оду из Партизана и потом нису успели да  развију свој потенцијал, надам се да се то неће поновити. Верујем да ове момке за Партизан везују пре свега спортски мотив и жеља да кроз велики рад дођу до врхунских резултата", рекао је Ћирић.

Марко Башић, тренер Бањице, која је већ годинама одскочна даска за први тим Партизана, рекао је да је поносан на ову групу играча коју је до јуче тренирао.

"До првог тима у Партизану се одувек долазило кроз строгу селекцију, јер нама је циљ формирање врхунских играча како за клуб тако и за репрезентацију Србије. Желим им да наставе путем који су ишли до сада и да дођу до коначног циља - великих успеха са Партизаном и националним тимом", рекао је он.

Уговоре су потписали: Андреј Бараћ, Милан Булајић, Алекса Цветковић, Бранко Кујовић,Алекса Нешић, Милош Радић, Петар Смиљевић, Александар Тимотијевић, Марко Бановић,Стефан Бранковић, Арсеније Митровић, Петар Јакшић и Василије Петровић.

Осим са талентима из своје школе Партизан је потписао и уговор са преспективним репрезентативцем Холандије Билаком Гдамлсијом.

О сезони која улази у финиш, Шоштар је рекао да је задовољан постигнутим резултатима - Партизан је освојио Куп Србије, а у домаћем првенству фаворит је за одбрану титуле.

Партизан сезону наставља у суботу, када ће у 9. колу Суперлиге Србије бити гост Војводине (меч почиње у 18 часова), а у среду, 23. маја, у великом дербију на Бањици дочекаће Црвену звезду.

"У Регионалној лиги Партизан није играо незапажену улогу, био је близу Фајнал фора, иако нам то није био примаран циљ, већ смо се фокусирали на домаћа такмичења. У Лиги шампиона смо остали без бодова, али када погледамо с једне стране млади састав Партизана, а са друге стране тимове седам ривала у нашој групи, јасно је колико је било тешко постићи добре резултате. Међутим, као што смо и на почетку сезоне рекли, циљ учешћа у Лиги шампиона је стицање искуства, а оно што наши играчи приказују у домаћим такмичењима потврђује да смо циљ испунили.Првенство Србије се приводи крају, на добром смо путу да одбранимо титулу", рекао је Шоштар.

Живот Ватерполо клуба Партуизан последњих година, па и деценије, проткан је тешким условима опстајања. Појавио се и нови - статус базена Бањица и спор са Општином Вождовац.

"Сви резултати које су постигли како први тим, тако и млађе категорије, остварени су у ненормалним условима. Беспарица је одавно наша свакодневица, а сада се јавља и проблем базена. Пред нама је велика борба, која се неће брзо завршити. Настављамо да радимо. Захваљујем се свима у клубу, пре свега сениорском тиму, који и поред свих потешкоћа даје максимум, вођен спортским мотивима", рекао је Шоштар.

Шоштар се осврнуо и на изборе у Ватерполо савезу Србије, који је недавно добио ново руководство, на челу са председником Виктором Јеленићем.

"Поздрављам промене у Ватерполо савезу Србије, надам се да ће, као и до сада, и људи из Ватерполо клуба  Партизан бити укључени у рад Савеза. Инсистираћемо на раду са млађим категоријама. Партизан наставља да иде путем стварања играча за свој први тим и за репрезентацију Србије. Одавно сам рекао да између Ватерполо савеза Србије и Ватерполо клуба Партизан треба да стоји знак једнакости". 

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар