Вучић о плану Запада за Косово

Председник Александар Вучић каже да ће грађане Србије обавестити кад буде постојало нешто што би у званичној форми добио а да је на било који начин прихватљиво

Србија 15.05.2018 | 21:34
Вучић о плану Запада за Косово
То је председников коментар на наводе медија да је од западних сила добио план за решење питања Косова.

"Кад буде постојало нешто, што бих у званичној форми добио, а да је на било који начин прихватљиво, или нешто о чему бисмо морали да разговарамо или да се изјашњавамо, биће ми веома драго и бићу веома рад да вас с тиме упознам, као и све друге грађане Србије", рекао је Вучић новинарима у Диселдорфу. 

Вучић је нагласио да је "веома пажљив" по том питању. 

"Да постоји сламка за коју бисмо могли да се ухватимо и да нешто прихватимо, да конфликте решимо, да постоји сламка која би нам значила сигурност, безбедност за наше људе на Косову, стабилност у будућим односима, са великом с радошћу бих вас о томе обавестио. То сада није случај", поручио је Вучић. 

"Блиц" је раније објавио да су Сједињене Америчке Државе и западне земље председнику Вучићу доставиле план решења косовског проблема, наводећи да је план бољи по Србију од свих ранијих, али да и даље није прихватљив за Вучића.

(Тањуг)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Кики

15.05.2018 20:16

Шуровањем са Русијом можеш добити само независније од већ независног Косова!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јез

15.05.2018 21:16

Најбоље да сарадјује са Саудијском Арабијом.Мозе добити и БиХ.

Name

БиХ

15.05.2018 20:32

Да су се власти Србије на Косово трошиле пола времена колико на БиХ, можда би и имали неку сламку спаса! А овако Косовска независност је неповратна, БиХ ( поготово Федерација ) је сваки дан јача, и шта остаје проблем, остаје сиромашни и несретни српски народ на Косову и Босни и Херцеговини. Али то и није ништа чудно кад знамо како су жртвовали српски народ из Хрватске...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Флавије

16.05.2018 09:21

по оваквима једино рјешење је да се сви Срби негдје иселе и онда ће они бити сретни! зато БиХ не може да ферцера а једини се окористе политичари и тајкуни!

Name

астал за једног

16.05.2018 00:18

Смеђи су 2012 доведени на власт са јединим задатком да Србија по први пут у новијој историји буде позната и призната у Свијету. Наравно, без Косова.

ОДГОВОРИТЕ