Избацио је Италију, али ни он не иде на Мундијал!

Стрелац историјског гола у баражу неће наступити на Светском првенству.

Фудбал 16.05.2018 | 09:45
Избацио је Италију, али ни он не иде на Мундијал!
Репрезентација Шведске направила је подвиг прошле јесени, када је пласманом на Светско првенство први пут спречила Италију да наступи на Мундијалу први пут од 1958. године.

Стрелац јединог гола у том двомечу, Јакоб Јохансон (27), био је херој нације у недељама и месецима након тог двомеча, али је овог уторка потврђено да он ипак неће уживати у успеху који је донео земљацима.

Везиста АЕК-а и репрезентације Шведске неће наступити на Мундијалу због тешке повреде, коју је доживео управо у реваншу против "азура" на стадиону Сан Сиро, 13. новембра.

Јохансон се није опоравио од кидања предњег укрштеног лигамента и то ће га дефинитивно спречити да наступи у Русији, где ће Шведска наступити у Групи Ф, уз Северну Кореју, Немачку и Мексико.

Шведска је у Групи Ф са Северном Корејом, Немачком и Мексиком, а искусни везиста ће утакмице против тих ривала гледати на ТВ-у или са трибина, опорављајући се за учешће у квалификацијама за Лигу шампиона са прваком Грчке.

Селектор Швеђана Јане Андерсон саопштио је списак од 23 играча, на којем као што је и било познато није уписано име Златана Ибрахимовића, који се опростио од репрезентације и пре почетка квалификација.

Голмани: Карл-Јохан Јохнсон (Генган), Кристофер Нордфелдт (Свонси), Робин Олсен (Копенхаген).

Одбрана: Лудвиг Аугустинсон (Вердер), Андреас Гранквист (Краснодар), Филип Хеландер (Болоња), Понтус Јансон (Лидс), Емил Крафт (Болоња), Микаел Лустиг (Селтик), Виктор Линделеф (Манчестер јунајтед), Мартин Олсон (Свонси).

Средина терена: Виктор Клесон (Краснодар), Џими Дурмаз (Тулуз), Албин Екдал (Хамбург), Емил Форсберг (Лајпциг), Оскар Хиљемарк (Ђенова), Себастијан Ларсон (Хал), Маркус Роден (Кротоне), Густав Свенсон (Сијетл).

Напад: Маркус Берг (Ал Аин), Џон Гвидети (Алавес), Исак Кисе Телин (Беверен), Ула Тојвонен (Тулуз).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар