Izbacio je Italiju, ali ni on ne ide na Mundijal!

Strelac istorijskog gola u baražu neće nastupiti na Svetskom prvenstvu.

Fudbal 16.05.2018 | 09:45
Izbacio je Italiju, ali ni on ne ide na Mundijal!
Reprezentacija Švedske napravila je podvig prošle jeseni, kada je plasmanom na Svetsko prvenstvo prvi put sprečila Italiju da nastupi na Mundijalu prvi put od 1958. godine.

Strelac jedinog gola u tom dvomeču, Jakob Johanson (27), bio je heroj nacije u nedeljama i mesecima nakon tog dvomeča, ali je ovog utorka potvrđeno da on ipak neće uživati u uspehu koji je doneo zemljacima.

Vezista AEK-a i reprezentacije Švedske neće nastupiti na Mundijalu zbog teške povrede, koju je doživeo upravo u revanšu protiv "azura" na stadionu San Siro, 13. novembra.

Johanson se nije oporavio od kidanja prednjeg ukrštenog ligamenta i to će ga definitivno sprečiti da nastupi u Rusiji, gde će Švedska nastupiti u Grupi F, uz Severnu Koreju, Nemačku i Meksiko.

Švedska je u Grupi F sa Severnom Korejom, Nemačkom i Meksikom, a iskusni vezista će utakmice protiv tih rivala gledati na TV-u ili sa tribina, oporavljajući se za učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona sa prvakom Grčke.

Selektor Šveđana Jane Anderson saopštio je spisak od 23 igrača, na kojem kao što je i bilo poznato nije upisano ime Zlatana Ibrahimovića, koji se oprostio od reprezentacije i pre početka kvalifikacija.

Golmani: Karl-Johan Johnson (Gengan), Kristofer Nordfeldt (Svonsi), Robin Olsen (Kopenhagen).

Odbrana: Ludvig Augustinson (Verder), Andreas Grankvist (Krasnodar), Filip Helander (Bolonja), Pontus Janson (Lids), Emil Kraft (Bolonja), Mikael Lustig (Seltik), Viktor Lindelef (Mančester junajted), Martin Olson (Svonsi).

Sredina terena: Viktor Kleson (Krasnodar), Džimi Durmaz (Tuluz), Albin Ekdal (Hamburg), Emil Forsberg (Lajpcig), Oskar Hiljemark (Đenova), Sebastijan Larson (Hal), Markus Roden (Krotone), Gustav Svenson (Sijetl).

Napad: Markus Berg (Al Ain), Džon Gvideti (Alaves), Isak Kise Telin (Beveren), Ula Tojvonen (Tuluz).

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar