Тројица ухапшена због дроге

Полицијски службеници МУП-а Републике Српске и СИПА по налогу Суда БиХ провели су опсежну међународну акцију кодног назива "Насљедник", приликом које су ухапшене три особе.

Босна и Херцеговина 15.05.2018 | 14:32
Тројица ухапшена због дроге
У раним јутарњим сатима, започета је координисана полицијска акција усмјерена на откривање и кривично процесуирање особа осумњичених за кривичних дјела организованог криминала и неовлаштеног промета опојних дрога. 

Претреси су извршени на укупно три локације на подручју Источног Сарајева, Пала и Прњавора, а претресају се објекти, возила и предмети које користе осумњичени, наводи се у саопштењу Тужилаштва БиХ. 

Ухапшени су Стјепан Лазаревић, звани Брацо, рођен 1953. године на Палама, Бојан Сегић, звани Дебели рођен 1977. у Прњавору и Властимир Томић, звани Шукер-Шуца, рођен 1960. године у Ваљеву. 

Јутрошња акција и хапшења дио су вишемјесечне истраге која је урађена по налогу Тужилаштва БиХ, а коју су реализовали полицијски дјелатници СИПА и МУП-а РС, у сурадњи са колегама из Аустрије. 

Односи се на особе које су осумњичене да се баве међународним кријумчарењем великих количина опојне дроге марихуана "скунк", узгајане у посебним и контролираним условима, са повећаним нивоом опојне материје ТХЦ, а која се са територије Републике Албаније, кријумчари у БиХ, те дјелом продаје у БиХ, а дјелом кријумчари према земљама ЕУ, гдје килограм ове опојне дроге на илегалном нарко-тржишту, достиже цијену од 3.000 евра, наводи се у саопштењу. 

Осумњичени тројац чини организовану мрежу за кријумчарење, складиштење, транспорт и даљу продају опојне дроге, коју су у два наврата, у количинама од 4-6 килограма, у операцијама симулираног откупа, продали прикривеним истражитељима СИПА, наведено је. 

Приликом претреса пронађена је већа количина опојне дроге. 

Након извршених претреса и привођења осумњичених, поступајући тужилац одлучиће о даљим активностима према осумњиченима, наводи се на концу саопштења пристиглог из Тужилаштва БиХ.

(Независне новине)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Добрица

15.05.2018 12:41

Овај Брацо Лазаревић је диван човјек са фино васпитаном дјецом.Милина божија.Штета да је овакав човјек нарко дилер.Ја мислим сто би рекао Шојић "Подмећу бре".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фочо

15.05.2018 13:02

Навратите мало и до Фоце, багра се расирила па паре стецене продајом дроге, каматарењем и свакаквим нелегалним радњама сад улазу правеци зграде ( у центру града,тата од нацелника крим полиције) русеци и зидајуцу оно сто хоце и зеле ( Павгорд) терасе разне... могло би се писати колико хоцес, до прекосутр ал нема од тога користи. Бозе недај и спаси ову сиротињу од јада овог. Сва Вам дрога и сверц иде преко Фоце, а у Фоци нема криминалаца, како ли је то могуце???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре фоцо

15.05.2018 13:15

Родјен си да гурас нос у тудје ствари,,иди ради несто морону.

Name

Ре Фоцо

15.05.2018 13:20

Познато је да је Фоца нарко картел, ал ваљда је цијела дрзава таква па Фоца никоме не упада у очи, а Фоцански дилери су под заштитом Фоцанске полиције.

Name

Сињ

15.05.2018 13:34

У рату возачи а сад милијардери.

Name

Фочо

15.05.2018 13:44

Ти си вјероватно један од прозваних или тих сто се баве тиме. Нецете јос дуго, напунице се ц оделење са Вама. 9 година сам на бироу, треба да радим за тебе, да возим дрогу или цигаре или да дилам. Нецу постени господине кад би умро, а нецес ни ти далеко.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

15.05.2018 15:17

Буди глуп нико ти не брани,,нисам се насао прозваним,,само мрзим људе који гурају нос у тудје..и као у комунизму цинкаре,,а ти си такав,,бори се за себе то је ресење,,а не гледат ста комсија има.

Name

Фочо

15.05.2018 16:28

Хвала на лијепи рјецим, вјероватно немас дјецу и не бојис се за њих ста це ти бити сутра или зелис да буду као и ти. Срамно бранис друге ти си вјероватно један од пијуна и кокосара који раде за стоју двије, примакло вам се брзо цес остати и без тога. Јадна ова дрзава кад такви зиве у њој. Ти би продао све за ту стоју, двије , невидис последице да ти мозда дјете не буде наркоман. Сулудо је расправљати са тобом. Лијеп поздрав и угодан боравак ако Бог да у КПД Фоца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

15.05.2018 17:01

Сједи ти бајо куци и цекај да те зена храни,у праву је овај горе сто написа,комуњаро једна.