Trojica uhapšena zbog droge

Policijski službenici MUP-a Republike Srpske i SIPA po nalogu Suda BiH proveli su opsežnu međunarodnu akciju kodnog naziva "Nasljednik", prilikom koje su uhapšene tri osobe.

Bosna i Hercegovina 15.05.2018 | 14:32
Trojica uhapšena zbog droge
U ranim jutarnjim satima, započeta je koordinisana policijska akcija usmjerena na otkrivanje i krivično procesuiranje osoba osumnjičenih za krivičnih djela organizovanog kriminala i neovlaštenog prometa opojnih droga. 

Pretresi su izvršeni na ukupno tri lokacije na području Istočnog Sarajeva, Pala i Prnjavora, a pretresaju se objekti, vozila i predmeti koje koriste osumnjičeni, navodi se u saopštenju Tužilaštva BiH. 

Uhapšeni su Stjepan Lazarević, zvani Braco, rođen 1953. godine na Palama, Bojan Segić, zvani Debeli rođen 1977. u Prnjavoru i Vlastimir Tomić, zvani Šuker-Šuca, rođen 1960. godine u Valjevu. 

Jutrošnja akcija i hapšenja dio su višemjesečne istrage koja je urađena po nalogu Tužilaštva BiH, a koju su realizovali policijski djelatnici SIPA i MUP-a RS, u suradnji sa kolegama iz Austrije. 

Odnosi se na osobe koje su osumnjičene da se bave međunarodnim krijumčarenjem velikih količina opojne droge marihuana "skunk", uzgajane u posebnim i kontroliranim uslovima, sa povećanim nivoom opojne materije THC, a koja se sa teritorije Republike Albanije, krijumčari u BiH, te djelom prodaje u BiH, a djelom krijumčari prema zemljama EU, gdje kilogram ove opojne droge na ilegalnom narko-tržištu, dostiže cijenu od 3.000 evra, navodi se u saopštenju. 

Osumnjičeni trojac čini organizovanu mrežu za krijumčarenje, skladištenje, transport i dalju prodaju opojne droge, koju su u dva navrata, u količinama od 4-6 kilograma, u operacijama simuliranog otkupa, prodali prikrivenim istražiteljima SIPA, navedeno je. 

Prilikom pretresa pronađena je veća količina opojne droge. 

Nakon izvršenih pretresa i privođenja osumnjičenih, postupajući tužilac odlučiće o daljim aktivnostima prema osumnjičenima, navodi se na koncu saopštenja pristiglog iz Tužilaštva BiH.

(Nezavisne novine)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Dobrica

15.05.2018 12:41

Ovaj Braco Lazarević je divan čovjek sa fino vaspitanom djecom.Milina božija.Šteta da je ovakav čovjek narko diler.Ja mislim sto bi rekao Šojić "Podmeću bre".

ODGOVORITE
Name

Fočo

15.05.2018 13:02

Navratite malo i do Foce, bagra se rasirila pa pare stecene prodajom droge, kamatarenjem i svakakvim nelegalnim radnjama sad ulazu praveci zgrade ( u centru grada,tata od nacelnika krim policije) ruseci i zidajucu ono sto hoce i zele ( Pavgord) terase razne... moglo bi se pisati koliko hoces, do prekosutr al nema od toga koristi. Boze nedaj i spasi ovu sirotinju od jada ovog. Sva Vam droga i sverc ide preko Foce, a u Foci nema kriminalaca, kako li je to moguce???

ODGOVORITE
Name

Re foco

15.05.2018 13:15

Rodjen si da guras nos u tudje stvari,,idi radi nesto moronu.

Name

Re Foco

15.05.2018 13:20

Poznato je da je Foca narko kartel, al valjda je cijela drzava takva pa Foca nikome ne upada u oči, a Focanski dileri su pod zaštitom Focanske policije.

Name

Sinj

15.05.2018 13:34

U ratu vozači a sad milijarderi.

Name

Fočo

15.05.2018 13:44

Ti si vjerovatno jedan od prozvanih ili tih sto se bave time. Necete jos dugo, napunice se c odelenje sa Vama. 9 godina sam na birou, treba da radim za tebe, da vozim drogu ili cigare ili da dilam. Necu posteni gospodine kad bi umro, a neces ni ti daleko.

ODGOVORITE
Name

Re

15.05.2018 15:17

Budi glup niko ti ne brani,,nisam se nasao prozvanim,,samo mrzim ljude koji guraju nos u tudje..i kao u komunizmu cinkare,,a ti si takav,,bori se za sebe to je resenje,,a ne gledat sta komsija ima.

Name

Fočo

15.05.2018 16:28

Hvala na lijepi rjecim, vjerovatno nemas djecu i ne bojis se za njih sta ce ti biti sutra ili zelis da budu kao i ti. Sramno branis druge ti si vjerovatno jedan od pijuna i kokosara koji rade za stoju dvije, primaklo vam se brzo ces ostati i bez toga. Jadna ova drzava kad takvi zive u njoj. Ti bi prodao sve za tu stoju, dvije , nevidis posledice da ti mozda djete ne bude narkoman. Suludo je raspravljati sa tobom. Lijep pozdrav i ugodan boravak ako Bog da u KPD Foca.

ODGOVORITE
Name

Re

15.05.2018 17:01

Sjedi ti bajo kuci i cekaj da te zena hrani,u pravu je ovaj gore sto napisa,komunjaro jedna.