Бијељина иде путем напретка

Градска управа је данас, преко Аграрног фонда, исплатила преостале подстицаје за пољопривренике за 2017. годину, односно подстицаје за тов јунади и свиња, најавио је на конференцији за медије градоначелник Бијељине Мићо Мићић.

Република Српска 15.05.2018 | 12:20
Бијељина иде путем напретка
"На овај начин сви подстицаји за прошлу годину, а који се исплаћују преко Аграрног фонда града Бијељина, су исплаћени", навео је Мићић.

Градоначелник је, говорећи о актуелностима у граду, истакао да је тренутно у току наставак пројекта изградње канализације у Улици Српске војске.

"Ову улицу ћемо, након завршетка радова у вези са изградњом канализације, морати у потпуности наново изградити, са тротоарима и ивичњацима, а замјенићемо и комплетну уличну расвјету", навео је Мићић.

За улице Српске војске, Потпоручника Смајића и Николе Спасојевића биће издвојено 602.000 евра без ПДВ-а, док ће Улица 27. марта бити накнадно
асфалтирана, након завршетка цјелокупних радова на изградњи канализације, што ће коштати око 154.000 евра без ПДВ-а.

Недавно су асфалтирани дијелови улица Арсенија Чарнојевића, Димитрија Туцовића и Солунска, у којима је грађена канализација и саобраћај у овом дијелу Бијељине се одвија неометано. Улице Светозара Марковића, Милоша Обилића и Сарајевска биће асфалтиране у наредном периоду.

Градоначелник је најавио да је у плану и изградња кружне раскрснице на укрштању улица Милоша Обилића, Сремске, Раје Баничића и Живојина Мишића, као и реконструкција дијела улица Раје Баничића и Димитрија Туцовића.

Он је истакао да је у складу са Законом о локалној самоуправи, који предвиђа да Градска управа има обавезу и право да запосли неколико експерата, запослен градски менаџер Милош Стевановић, који ће помоћи у реализацији великих капиталних пројеката.

"Циљ ми је да Бијељини, која је на добром путу напретка, помогнем да настави у том смјеру и да буде још боље мјесто за живот. Градска управа тренутно ради на реализацији пројекта гасовода, за шта је издвојено преко 30 милиона конвертибилних марака, за изградњу гасоводне мреже у нашем граду.

Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију РС је прошле седмице издало још једну дозволу за гасовод који се гради од Шепка до Бијељине и Градска управа ће учинити све да Бијељина до следеће грејне сезоне добије гас. На тај начин реализоваће се изузетно важан пројекат, у сарадњи Градске управе и Владе Републике Српске", објаснио је Стевановић.

Он је најавио и изградњу нових дјечијих игралишта у Граду, као и уређење постојећих.

У области образовања планиран је завршетак спољног уређења Основне школе „Вук Караџић" на Лединцима, а захваљујући донацији Владе Јапана, а у Основној школи „Кнез Иво од Семберије" биће обновљена столарија, најављено је на конференцији. 

Градоначелник је појаснио да су, према Закону о заштити и добробити животиња Републике Српске и Закона о ветеринарству БиХ из кога је проистекао Правилник о идентификацији и вођењу евиденције паса, мачака и питомих вретица у БиХ, сви власници паса и мачака дужни да их региструју и микрочипују.

"Обавеза ветеринарских организација је да воде регистар за сваку појединачну животињу, јер без тога није могуће спровести било какву ветеринарску интервенцију. Заједничком сарадњом инспекције, ветеринарских организација и грађана,с циљем отпочињања рјешавања проблема прекобројне популације напуштених паса, Ветеринарска инспекција града Бијељина ће у предстојећем периоду вршити контроле ветеринарских организација и информисати грађане-власнике животиња, како директним путем, тако и путем медија, о њиховим правима и обавезама", објаснио је Мићић.

Градоначелник је истакао да је у Бијељини почела изградња 20 од 44 куће уништене у полави 2014. године које ће бити изграђене кроз пројекат Европске уније.

(БН)

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

Харе

15.05.2018 10:24

Гдје год нема Додика и остале багре може ићи путем напретка

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре харе

15.05.2018 12:22

Иде она напријед ал макадамским путем

Name

Ре Харе

15.05.2018 13:12

Глуп ли си бас толико или?

Name

Мицо ,

15.05.2018 16:01

Само напред ,не попустај ниста никоме.

Name

РОМАНИЈА

15.05.2018 18:02

А ста фали Мицицу?? Добро вас ајца Златко Максимовић и Додикови црвени кмери. Сиктер багро. Мићо семберија је уз тебе људино наса

Name

Јадно

15.05.2018 10:41

Кад би се позабавио смећем у својим редовима и криминалу у ком учествују његови најближи сарадници можда би ове његове ријечи имале неку тежину, овако они из свега овог горе наведеног уграбе дио по систему ИМТ, успут упропасте гомилу поштених људи, а народ нек се пати и бори да преживи...

ОДГОВОРИТЕ
Name

М

15.05.2018 10:42

Мицо идете ти и цориц напријед.обидји мало градјане Који немају ста јест и дјецу која просе.па се увјери како Бијељина напредује.искљуцујете струју људима за Пар марака а људима недате посо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

М

15.05.2018 12:50

Само назалост сто су сви ваки политицати без разлике којој страници припадају.Само једни друге клевецу ,а иста...

Name

Горан

15.05.2018 11:46

Какав црни напредак са оваквим саобраћајем. Зар је могуће да се улица Српске војске ради годину дана? Умјесто да се град шири према периферији, највећа изградња је у ширем центру града, без паркинга, зеленила, дјечијих игралишта. Планирање изградње града је катастрофално! Брука!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре горан

15.05.2018 12:23

Па оце сви зиве на по центра

Name

Семберац

15.05.2018 13:09

Лопурда је и он ко и сви остали,само сара оцима.

Name

Иде Иде

15.05.2018 13:42

Иде Мицо право. РГУП сваки мјесец уплати цифру који други могу сањати. Све зарадјено.постеним радом. Мицица за дозивотног нацелника!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мицков фан

16.05.2018 05:25

Напријед Мицко. Бијељина јос мало ко Лас Вегас

Name

Градјанин

15.05.2018 15:37

Јој благо се нама па те имамо таквог какав јеси.

ОДГОВОРИТЕ
Name

семберчина

15.05.2018 18:48

Од њега нама бољег то сви знају и позиција а и у опозицуја колико су пара потрошили да мићу побједе на изборима али не вриједи њега народ воли без обзира за коју је страну оприједјељен већина на изборима гласа за њега а то нешто треба да значи овим који коментаришу против њега.

Name

ЗИВКО

15.05.2018 20:00

У октобру бјељина снсду. Народе гласајте тако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мициц лопов

06.12.2018 15:07

Писите несто о астрономским цијенама канализације у Бијељини. Ово сто је урадјено на зло це изаци. Народ не мозе да плаца овај намет. Је ли то знаци да се не смијемо висе ни купати. Само нас пљацкају а сад астрономске цијене долазе за воду и канализацију.

ОДГОВОРИТЕ