Bijeljina ide putem napretka

Gradska uprava je danas, preko Agrarnog fonda, isplatila preostale podsticaje za poljoprivrenike za 2017. godinu, odnosno podsticaje za tov junadi i svinja, najavio je na konferenciji za medije gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

Republika Srpska 15.05.2018 | 12:20
Bijeljina ide putem napretka
"Na ovaj način svi podsticaji za prošlu godinu, a koji se isplaćuju preko Agrarnog fonda grada Bijeljina, su isplaćeni", naveo je Mićić.

Gradonačelnik je, govoreći o aktuelnostima u gradu, istakao da je trenutno u toku nastavak projekta izgradnje kanalizacije u Ulici Srpske vojske.

"Ovu ulicu ćemo, nakon završetka radova u vezi sa izgradnjom kanalizacije, morati u potpunosti nanovo izgraditi, sa trotoarima i ivičnjacima, a zamjenićemo i kompletnu uličnu rasvjetu", naveo je Mićić.

Za ulice Srpske vojske, Potporučnika Smajića i Nikole Spasojevića biće izdvojeno 602.000 evra bez PDV-a, dok će Ulica 27. marta biti naknadno
asfaltirana, nakon završetka cjelokupnih radova na izgradnji kanalizacije, što će koštati oko 154.000 evra bez PDV-a.

Nedavno su asfaltirani dijelovi ulica Arsenija Čarnojevića, Dimitrija Tucovića i Solunska, u kojima je građena kanalizacija i saobraćaj u ovom dijelu Bijeljine se odvija neometano. Ulice Svetozara Markovića, Miloša Obilića i Sarajevska biće asfaltirane u narednom periodu.

Gradonačelnik je najavio da je u planu i izgradnja kružne raskrsnice na ukrštanju ulica Miloša Obilića, Sremske, Raje Baničića i Živojina Mišića, kao i rekonstrukcija dijela ulica Raje Baničića i Dimitrija Tucovića.

On je istakao da je u skladu sa Zakonom o lokalnoj samoupravi, koji predviđa da Gradska uprava ima obavezu i pravo da zaposli nekoliko eksperata, zaposlen gradski menadžer Miloš Stevanović, koji će pomoći u realizaciji velikih kapitalnih projekata.

"Cilj mi je da Bijeljini, koja je na dobrom putu napretka, pomognem da nastavi u tom smjeru i da bude još bolje mjesto za život. Gradska uprava trenutno radi na realizaciji projekta gasovoda, za šta je izdvojeno preko 30 miliona konvertibilnih maraka, za izgradnju gasovodne mreže u našem gradu.

Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS je prošle sedmice izdalo još jednu dozvolu za gasovod koji se gradi od Šepka do Bijeljine i Gradska uprava će učiniti sve da Bijeljina do sledeće grejne sezone dobije gas. Na taj način realizovaće se izuzetno važan projekat, u saradnji Gradske uprave i Vlade Republike Srpske", objasnio je Stevanović.

On je najavio i izgradnju novih dječijih igrališta u Gradu, kao i uređenje postojećih.

U oblasti obrazovanja planiran je završetak spoljnog uređenja Osnovne škole „Vuk Karadžić" na Ledincima, a zahvaljujući donaciji Vlade Japana, a u Osnovnoj školi „Knez Ivo od Semberije" biće obnovljena stolarija, najavljeno je na konferenciji. 

Gradonačelnik je pojasnio da su, prema Zakonu o zaštiti i dobrobiti životinja Republike Srpske i Zakona o veterinarstvu BiH iz koga je proistekao Pravilnik o identifikaciji i vođenju evidencije pasa, mačaka i pitomih vretica u BiH, svi vlasnici pasa i mačaka dužni da ih registruju i mikročipuju.

"Obaveza veterinarskih organizacija je da vode registar za svaku pojedinačnu životinju, jer bez toga nije moguće sprovesti bilo kakvu veterinarsku intervenciju. Zajedničkom saradnjom inspekcije, veterinarskih organizacija i građana,s ciljem otpočinjanja rješavanja problema prekobrojne populacije napuštenih pasa, Veterinarska inspekcija grada Bijeljina će u predstojećem periodu vršiti kontrole veterinarskih organizacija i informisati građane-vlasnike životinja, kako direktnim putem, tako i putem medija, o njihovim pravima i obavezama", objasnio je Mićić.

Gradonačelnik je istakao da je u Bijeljini počela izgradnja 20 od 44 kuće uništene u polavi 2014. godine koje će biti izgrađene kroz projekat Evropske unije.

(BN)

Komentari / 17

Ostavite komentar
Name

Hare

15.05.2018 10:24

Gdje god nema Dodika i ostale bagre može ići putem napretka

ODGOVORITE
Name

Re hare

15.05.2018 12:22

Ide ona naprijed al makadamskim putem

Name

Re Hare

15.05.2018 13:12

Glup li si bas toliko ili?

Name

Mico ,

15.05.2018 16:01

Samo napred ,ne popustaj nista nikome.

Name

ROMANIJA

15.05.2018 18:02

A sta fali Micicu?? Dobro vas ajca Zlatko Maksimović i Dodikovi crveni kmeri. Sikter bagro. Mićo semberija je uz tebe ljudino nasa

Name

Jadno

15.05.2018 10:41

Kad bi se pozabavio smećem u svojim redovima i kriminalu u kom učestvuju njegovi najbliži saradnici možda bi ove njegove riječi imale neku težinu, ovako oni iz svega ovog gore navedenog ugrabe dio po sistemu IMT, usput upropaste gomilu poštenih ljudi, a narod nek se pati i bori da preživi...

ODGOVORITE
Name

M

15.05.2018 10:42

Mico idete ti i coric naprijed.obidji malo gradjane Koji nemaju sta jest i djecu koja prose.pa se uvjeri kako Bijeljina napreduje.iskljucujete struju ljudima za Par maraka a ljudima nedate poso.

ODGOVORITE
Name

M

15.05.2018 12:50

Samo nazalost sto su svi vaki politicati bez razlike kojoj stranici pripadaju.Samo jedni druge klevecu ,a ista...

Name

Goran

15.05.2018 11:46

Kakav crni napredak sa ovakvim saobraćajem. Zar je moguće da se ulica Srpske vojske radi godinu dana? Umjesto da se grad širi prema periferiji, najveća izgradnja je u širem centru grada, bez parkinga, zelenila, dječijih igrališta. Planiranje izgradnje grada je katastrofalno! Bruka!

ODGOVORITE
Name

Re goran

15.05.2018 12:23

Pa oce svi zive na po centra

Name

Semberac

15.05.2018 13:09

Lopurda je i on ko i svi ostali,samo sara ocima.

Name

Ide Ide

15.05.2018 13:42

Ide Mico pravo. RGUP svaki mjesec uplati cifru koji drugi mogu sanjati. Sve zaradjeno.postenim radom. Micica za dozivotnog nacelnika!

ODGOVORITE
Name

Mickov fan

16.05.2018 05:25

Naprijed Micko. Bijeljina jos malo ko Las Vegas

Name

Gradjanin

15.05.2018 15:37

Joj blago se nama pa te imamo takvog kakav jesi.

ODGOVORITE
Name

семберчина

15.05.2018 18:48

Oд њега нама бољег то сви знају и позиција а и у опозицуја колико су пара потрошили да мићу побједе на изборима али не вриједи њега народ воли без обзира за коју је страну оприједјељен већина на изборима гласа за њега а то нешто треба да значи овим који коментаришу против њега.

Name

ZIVKO

15.05.2018 20:00

U oktobru bjeljina snsdu. Narode glasajte tako.

ODGOVORITE
Name

micic lopov

06.12.2018 15:07

Pisite nesto o astronomskim cijenama kanalizacije u Bijeljini. Ovo sto je uradjeno na zlo ce izaci. Narod ne moze da placa ovaj namet. Je li to znaci da se ne smijemo vise ni kupati. Samo nas pljackaju a sad astronomske cijene dolaze za vodu i kanalizaciju.

ODGOVORITE