Митровић играч утакмице: Због овога сам и дошао!

Александар Митровић, центарфор Фулама, каже да његова екипа заслужује пласман у Премијер лигу – истакавши да је зато и дошао у Лондон.  Митровић играч утакмице, Јокановић истиче: Чекали смо 43 године, Сесењон је посебан! Еуфорија на Крејвен Котиџу!

Фудбал 15.05.2018 | 11:00
Митровић играч утакмице: Због овога сам и дошао!
"Због овога сам и дошао, заиста је невероватан осећај. Сматрам да заслужујемо промоцију у Премијер лигу јер играмо добар фудбал са пуно шанси. Веома сам поносан на екипу и неизмерно срећан", рекао је Митровић.

'Колибари' су славили са 2:0 у реваншу полуфинала баража за пласман у елиту против Дерби Каунтија, надокнадивши минималан пораз из првог сусрета, а нападач репрезентације Србије проглашен је играчем меча иако није био стрелац. 

Митар је имао седам шутева ка голу противника (највише на мечу), од чега два у оквир, добио је 13 ваздушних дуела (највише на мечу) и створио две шансе за тим. 

Сусрет на чувеном лондонском стадиону још једном је обележио и млађани Рајан Сасењон, осамнаестогодишњи Енглез још једном је показао зашто је можда и најбољи млади играч на Острву – уписавши погодак и асистенцију. 

"Невероватан је играч, читам стално шта пишу о његовим партијама. Многи великани су заинтересовани, али је он и поред тога с две ноге чврсто на земљи. Показује да ће бити велики играч", закључио је Митровић.

Дерби је дефанзивно био савршен у првој утакмици полуфинала. Али на Крејвен Котиџу се распао. Славиша Јокановић је разбио Фуламово проклетство. После осам пораза у плеј-оф мечевима коначно један успех. И први пут после 43 године Котаџерси на Вемблију. Сада у борби за Премијер лигу. Против Астон Виле.

“Само треба да одемо тамо играмо нашу игру. Желимо да уживамо. После 43 године играћемо на Вемблију - то је велики успех. Али посао није завршен. Верујемо у себе. У наш стил фудбала”, задовољан је, али и скроман Јокановић, архитекта Фуламовог успона.

“Показали смо да смо бољи. У овом двомечу контролисали смо игру 90 одсто времена. Створили много тога, промашили много шанси. Мислим и оборили неке рекорде. Сад су ми рекли да смо први тим који је изгубио прву утакмицу, а пласирао се у финале”.

Посебне похвале за Рајана Сесењона, који тек у петак прославља 18. рођенда. Финале у борби за промоцију у Премијер лигу биће прави поклон.

“Тек 17 година. Он је посебан. Фокусиран. Самоуверен. Не могу да објасним. Посебан момак. Увек размишља само о терену. Мисли му нису одлутале ни на секунд за ове две године колико сам ту”.

Комплименти и од Александра Митровића, по Скајовој статистици најбољег играча утакмице.

“Невероватан је. Читам толике речи о њему у новинама, по медијима, сви причају, а њему обе ноге на земљи. Толики клубови га јуре, а њега ништа не дотиче. Игра фудбал и ужива. Биће велики играч”, истиче Митровић.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар