Mitrović igrač utakmice: Zbog ovoga sam i došao!

Aleksandar Mitrović, centarfor Fulama, kaže da njegova ekipa zaslužuje plasman u Premijer ligu – istakavši da je zato i došao u London.  Mitrović igrač utakmice, Jokanović ističe: Čekali smo 43 godine, Sesenjon je poseban! Euforija na Krejven Kotidžu!

Fudbal 15.05.2018 | 11:00
Mitrović igrač utakmice: Zbog ovoga sam i došao!
"Zbog ovoga sam i došao, zaista je neverovatan osećaj. Smatram da zaslužujemo promociju u Premijer ligu jer igramo dobar fudbal sa puno šansi. Veoma sam ponosan na ekipu i neizmerno srećan", rekao je Mitrović.

'Kolibari' su slavili sa 2:0 u revanšu polufinala baraža za plasman u elitu protiv Derbi Kauntija, nadoknadivši minimalan poraz iz prvog susreta, a napadač reprezentacije Srbije proglašen je igračem meča iako nije bio strelac. 

Mitar je imao sedam šuteva ka golu protivnika (najviše na meču), od čega dva u okvir, dobio je 13 vazdušnih duela (najviše na meču) i stvorio dve šanse za tim. 

Susret na čuvenom londonskom stadionu još jednom je obeležio i mlađani Rajan Sasenjon, osamnaestogodišnji Englez još jednom je pokazao zašto je možda i najbolji mladi igrač na Ostrvu – upisavši pogodak i asistenciju. 

"Neverovatan je igrač, čitam stalno šta pišu o njegovim partijama. Mnogi velikani su zainteresovani, ali je on i pored toga s dve noge čvrsto na zemlji. Pokazuje da će biti veliki igrač", zaključio je Mitrović.

Derbi je defanzivno bio savršen u prvoj utakmici polufinala. Ali na Krejven Kotidžu se raspao. Slaviša Jokanović je razbio Fulamovo prokletstvo. Posle osam poraza u plej-of mečevima konačno jedan uspeh. I prvi put posle 43 godine Kotadžersi na Vembliju. Sada u borbi za Premijer ligu. Protiv Aston Vile.

“Samo treba da odemo tamo igramo našu igru. Želimo da uživamo. Posle 43 godine igraćemo na Vembliju - to je veliki uspeh. Ali posao nije završen. Verujemo u sebe. U naš stil fudbala”, zadovoljan je, ali i skroman Jokanović, arhitekta Fulamovog uspona.

“Pokazali smo da smo bolji. U ovom dvomeču kontrolisali smo igru 90 odsto vremena. Stvorili mnogo toga, promašili mnogo šansi. Mislim i oborili neke rekorde. Sad su mi rekli da smo prvi tim koji je izgubio prvu utakmicu, a plasirao se u finale”.

Posebne pohvale za Rajana Sesenjona, koji tek u petak proslavlja 18. rođenda. Finale u borbi za promociju u Premijer ligu biće pravi poklon.

“Tek 17 godina. On je poseban. Fokusiran. Samouveren. Ne mogu da objasnim. Poseban momak. Uvek razmišlja samo o terenu. Misli mu nisu odlutale ni na sekund za ove dve godine koliko sam tu”.

Komplimenti i od Aleksandra Mitrovića, po Skajovoj statistici najboljeg igrača utakmice.

“Neverovatan je. Čitam tolike reči o njemu u novinama, po medijima, svi pričaju, a njemu obe noge na zemlji. Toliki klubovi ga jure, a njega ništa ne dotiče. Igra fudbal i uživa. Biće veliki igrač”, ističe Mitrović.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar